PDL vrea să se adopte în sesiune extraordinară vot deschis la cererile justiţiei vizând parlamentari

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu cere o sesiune parlamentară extraordinară în care să se adopte un proiect de lege iniţiat de PDL şi PNL privind votarea "la vedere", în maximum 48 de ore, a cererilor procurorilor privind parlamentari.

95 afișări
Imaginea articolului PDL vrea să se adopte în sesiune extraordinară vot deschis la cererile justiţiei vizând parlamentari

PDL vrea să se adopte în sesiune extraordinară vot deschis la cererile justiţiei vizând parlamentari (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Cătălin Predoiu a declarat că PDL şi PNL au depus miercuri la Parlament proiectele care vizează "consolidarea politicilor anticorupţie" şi care se referă la votarea de urgenţă în Parlament a cererilor instituţiilor anticorupţie pentru anchetarea parlamentarilor suspectaţi de fapte de corupţie.

"Pentru ca acest proiect să nu rămână îngropat «sub freza lui Zgonea», cer o sesiune extraordinară prin care să fie adoptat de urgenţă", a precizat Predoiu.

Parlamentarii PDL şi PNL au depus miercuri la Parlament o propunere legislativă pentru modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor, în care propun simplificarea procedurilor în cazul cererii de reţinere, arestare sau percheziţie a unui parlamentar, iar votul pentru aceste cereri să fie deschis electronic şi în maximum 48 de ore de la depunerea cererilor procurorilor.

În prezent, Statutul deputaţilor şi al senatorilor prevede, referitor la "Procedura în caz de reţinere, arestare sau percheziţie", că cererea adresată de către ministrul Justiţiei este adusă de îndată la cunoştinţa Biroului permanent, după care este trimisă Comisiei juridice, care va întocmi un raport în termen de 3 zile. "Hotărârea Comisiei juridice se adoptă prin votul secret al majorităţii membrilor săi". Cererea ministrului Justiţiei, însoţită de raportul Comisiei juridice, se supune spre dezbatere şi adoptare plenului Camerei din care face parte deputatul sau senatorul, în termen de 5 zile de la depunerea raportului. "Camera hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii membrilor săi", mai prevede Statutul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici