PDL vrea un alt preşedinte de şedinţă la plenul Senatului de miercuri

Senatorii PDL au luat în calcul, în pauza de consultări cerută la dezbaterile legate de cererea de revocare a lui Mircea Geoană, să propună ca un alt membru al Biroului Permanent să prezideze şedinţa de miercuri, la reluarea lucrărilor.

19 afișări
Imaginea articolului PDL vrea un alt preşedinte de şedinţă la plenul Senatului de miercuri

PDL vrea un alt preşedinte de şedinţă la plenul Senatului de miercuri (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Surse din grupul PDL au arătat că una dintre variantele luate în calcul în pauza de consultări este ca democrat-liberalii să propună un alt preşedinte de şedinţă, argumentul invocat fiind încălcarea Regulamentului de către Mircea Geoană, prin refuzul de a supune votului plenului propunerea PDL privind o nouă ordine de zi.

În această variantă, legată strict de procedură, preşedintele ar trebui să supună la vot propunerea respectivă, prezidarea şedinţei putând fi preluată de unul dintre vicepreşedinţi.

Liderul grupului independenţilor din Senat, Liviu Câmpanu, a cerut, miercuri, în deschiderea şedinţei de plen a Senatului, introducerea pe ordinea de zi a cererii de revocare din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Mircea Geoană, semnată de 58 de senatori PDL, UDMR şi independenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici