Pereş: Suntem îndreptăţiţi de Constituţie să cerem revocarea, solicităm să fie supusă votului

Senatorul PDL Alexandru Pereş a declarat, miercuri, în plenul Senatului, că democrat-liberalii, împreună cu UDMR şi independenţii, consideră că sunt pe deplin îndreptăţiţi atât de Constituţie, cât şi de Regulament să ceară revocarea lui Mircea Geoană şi a solicitat ca aceasta să fie supusă votului.

29 afișări
Imaginea articolului Pereş: Suntem îndreptăţiţi de Constituţie să cerem revocarea, solicităm să fie supusă votului

Pereş: Suntem îndreptăţiţi de Constituţie să cerem revocarea, solicităm să fie supusă votului (Imagine: Senat)

Alexandru Pereş a decarat că, atunci când s-a ales, după 28 noiembrie 2008, conducerea Senatului, cei care l-au propus pe Mircea Geoană la şefia acestei Camere au fost două grupuri parlamentare, PSD+PC şi PDL.

"Dacă invocaţi prevederea că grupul parlamentar care l-a propus este cel care poate să îl revoce, sunteţi în impas", a spus Pereş, precizând că Senatul este într-o situaţie în care trebuie să constate, urma deciziilor CC, că jumătăţi de articol din Regulament sunt constituţionale şi jumătate nu sunt.

Declaraţia lui Pereş a fost comentată din sala de plen de reprezentanţii opoziţiei. "Sunteţi în aer", a strigat liderul liberalilor, Puiu Haşotti, în timp ce democrat-liberalul expunea acele prevederi din Regulament care se referă la revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului. "Şi dumneavoastră sunteţi în aer", i-a replicat Pereş, apreciind că senatorul PNL este un coleg "săritor la gât".

Pereş a spus în plen că PDL, UDMR şi independenţii sunt pe deplin îndreptăţiţi atât de Constituţie, cât şi de Regulament să ceară revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană, iar cererea lor este perfect valabilă. "Vă cerem să o supuneţi la vot", a mai cerut senatorul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici