Peste 28.000 de imigranţi au încercat să traverseze ilegal Canalul Mânecii din 2021.Boris Johnson acuză Franţa că nu aplică măsuri de securitate

Peste 28.000 de imigranţi clandestini au încercat să traverseze, în anul 2021, Canalul Mânecii pentru a ajunge din ţări situate în Europa continentală în Marea Britanie, anunţă Ministerul de Interne de la Londra, conform cotidianului Le Monde.

216 afișări
Imaginea articolului Peste 28.000 de imigranţi au încercat să traverseze ilegal Canalul Mânecii din 2021.Boris Johnson acuză Franţa că nu aplică măsuri de securitate

Peste 28.000 de imigranţi au încercat să traverseze ilegal Canalul Mânecii din 2021.Boris Johnson acuză Franţa că nu aplică măsuri de securitate

Potrivit datelor oficiale, prezentate de agenţia Press Association şi de cotidianul Le Monde, 28.395 de imigranţi au încercat să ajungă ilegal în Marea Britanie în cursul anului 2021, comparativ cu un număr de 8.400 de imigranţi, în 2020. În noiembrie 2021, aproape 6.900 de persoane s-au aventurat să traverseze ilegal Canalul Mânecii.

O ambarcaţiune s-a scufundat în Canalul Mânecii pe 24 noiembrie 2021, iar 27 de imigranţi clandestini au murit.

Guvernul Boris Johnson acuză Franţa că nu aplică măsuri de securitate pentru a opri imigranţii să încerce să ajungă în Marea Britanie. La rândul său, Administraţia de la Paris acuză Marea Britanie că nu se implică suficient în programele pentru descurajarea imigraţiei. Conform cotidianului The Times, este improbabil ca Londra şi Paris să ajungă la un acord pentru gestionarea imigraţiei înaintea scrutinului prezidenţial care se va desfăşura în Franţa în aprilie.

Pe fondul tensiunilor, Guvernul de la Londra pregăteşte un proiect de lege care ar facilita expulzarea imigranţilor clandestini în ţările considerate "sigure" pe care le-au tranzitat înainte de a ajunge în Marea Britanie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici