Peste 300 de membri PDL Prahova au protestat la Ploieşti. Anastase: Bugetul îngroapă mediul de afaceri

Peste 300 de membri ai PDL Prahova au participat, miercuri, la un protest autorizat faţă de bugetul adoptat de Parlament, manifestanţii afişând bannere şi scandând lozinci împotriva USL, liderul PDL Prahova, Roberta Anastase, catalogând bugetul drept unul "care îngroapă mediul de afaceri".

240 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de membri PDL Prahova au protestat la Ploieşti. Anastase: Bugetul îngroapă mediul de afaceri

Preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Coloana de manifestanţi, formată din peste 300 de membri ai PDL Prahova şi condusă de Roberta Anastase, a plecat la ora 16:30 din faţa sediului PDL Prahova şi s-a oprit în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, unde funcţionează Prefectura Prahova şi Consiliul Judeţean Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Manifestanţii au scandat "Jos USL, jos taxele!", "Mincinoşii” şi "Jos Cosma" (Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova - n.r.).

De asemenea, protestatarii au afişat bannere cu portretele liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, portrete pe care au desenat nasuri de Pinocchio şi pe care au scris: "Mincinoşii".

Mesajele de pe pancartele purtate de manifestanţi au fost critice la adresa liderilor locali ai USL: "SJU (Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti - n.r.) nu e vaca de muls a familiei Cosma”, "Cine trăieşte mai bine cu USL la putere?: baronii locali".

"A fost aprobat un buget de pradă, unul al scumpirilor, menit să îngroape mediul de afaceri, un buget al şomerilor, dar în acelaşi timp un buget al evazioniştilor. Practic acest guvern e un guvern care protejează evazioniştii şi acest buget e unul de protecţie al evazioniştilor", a declarat Roberta Anastase, preşedinte al PDL Prahova.

Ulterior, cei peste 300 de manifestanţi s-au îndreptat către Casa de Cultură a sindicatelor din Ploieşti, unde participă la întâlnirea cu cei doi prezidenţiabili ai PDL, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, eveniment în desfăşurare la ora transmiterii acestei ştiri.

Conducerea PDL a decis, luni, să picheteze sediile prefecturilor din toată ţara pentru a-şi manifesta "dezacordul total" faţă de bugetul pe 2014, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Andrea Paul, menţíonând că va fi sesizată Curtea Constituţională dacă nu se respectă procedura parlamentară de dezbatere.

Parlamentul a adoptat, miercuri, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a miniştrilor.

Proiectul bugetului de stat a fost dezbătut într-o singură zi, deputaţii lucrând marţi de dimineaţă până la miezul nopţii, iar parlamentarii PPDD s-au retras de la dezbateri, dar au participat la vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici