Peste 50.000 de maghiari cu dublă cetăţenie s-au înregistrat pentru a vota la alegerile din Ungaria

Preşedintele organizaţiei locale Sfântu Gheorghe a CNMT, Santa Imre, a declarat că aproximativ 52.000 de maghiari din Transilvania, care au şi cetăţenie ungară, s-au înregistrat pentru a vota la alegerile generale din Ungaria.

388 afișări
Imaginea articolului Peste 50.000 de maghiari cu dublă cetăţenie s-au înregistrat pentru a vota la alegerile din Ungaria

Peste 50.000 de maghiari cu dublă cetăţenie s-au înregistrat pentru a vota la alegerile din Ungaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până luni seară, 52.000 de maghiari din Transilvania, care au obţinut şi cetăţenia ungară, s-au înregistrat ca viitori votanţi la alegerile care vor avea loc în 6 aprilie în Ungaria. Dintre aceştia, peste 5.000 s-au înregistrat cu sprijinul reprezentanţilor Centrului de Democraţie din Sfântu Gheorghe", a declarat liderul local al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Santa Imre, într-o conferinţă de presă.

Potrivit sursei citate, la Centrul de Democraţie din Sfântu Gheorghe au fost înregistrate peste 15.000 de cereri pentru obţinerea cetăţeniei ungare, aproximativ 13.000 de persoane depunând deja jurământul de cetăţenie.

Santa Imre a subliniat că, în medie, se prezintă 300 de persoane pe săptămână, pentru a obţine informaţii de la angajaţii centrului cu privire la actele şi demersurile necesare pentru obţinerea cetăţeniei ungare.

Preşedintele ungar Ader Janos a anunţat sâmbătă, la Budapesta, că alegerile legislative din 2014 vor avea loc în 6 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici