Petre Daea la o fermă din Iaşi: „Iscusitul fermier a considerat mai importantă verificarea manuală a operaţiunii de castrare a plantelor-mamă"

În agricultură, nu se ţine seama de vreme şi de vremuri, de zile de odihnă, ci de pretenţiile pe care le au animalele şi plantele, cărora le lipseşte din codul genetic calendarul odihnei, a spus duminică ministrul Agriculturii Petre Daea, după o vizită la o fermă din Iaşi.

14727 afișări
Imaginea articolului Petre Daea la o fermă din Iaşi: „Iscusitul fermier a considerat mai importantă verificarea manuală a operaţiunii de castrare a plantelor-mamă"

Petre Daea, Facebook

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune că a vizitat duminică o fermă zootehnică din Trifeşti, judeţul Iaşi, unde a văzut la lucru o familie de fermieri, tată şi 2 băieţi, care s-au îndrăgostit de munca câmpului şi de creşterea animalelor.

În faţa grajdului, în haine de lucru, nebărbierit, cu aparatul de ras închis în trusa personală pe care nu a deschis-o din dorinţa de a nu trezi soţia şi copilul la ora plecării la serviciu, fermierul Burcuş Bogdan de 38 de ani era în fermă la muncă, de 6 ore, pentru a coordona activităţile zilnice. După salutul de respect pe care i l-am dat, am trecut la dialogul zilei întrebându-l şi, mai mult, ascultându-l”, a scris pe Facebook Petre Daea.

Acesta spune că fermierul are 2.000 taurine, din care 850 de vaci la muls, de la care se obţin zilnic în jur de 38 de mii de litri de lapte, cu o scădere de 3 mii de litri în ultimele zile, din cauza temperaturilor ridicate.

Ministrul a văzut în teren cum peste 200 oameni au lucrat în câmp în loturile de hibridare la porumb.

„Mergând la faţa locului am putut constata cu satisfacţie că tânărul fermier este pur şi simplu îndrăgostit de meseria pe care şi-a ales-o, cultivarea terenului şi creşterea animalelor.

Azi, duminică, în zi de relaxare, iscusitul fermier a considerat mai importantă verificarea manuală a operaţiunii de castrare a plantelor-mamă, pentru a nu risca impurificarea şi scăderea valorii genetice a materialului semincer aflat în câmpul deschis, într-o căldură copleşitoare, chiar dacă era dimineaţă.

Acest exemplu de preocupare şi dăruire, specific fermierilor români, m-a determinat să postez imaginile acestea, subliniind faptul că, în agricultură, nu se ţine seama de vreme şi de vremuri, de zile de odihnă, ci de pretenţiile pe care le au animalele şi plantele, cărora le lipseşte din codul genetic calendarul odihnei”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.

Acesta spune că mâncarea se face „greu, cu pasiune, dragoste şi multă muncă” şi a felicitat familia Burcuş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici