Petrescu: Priorităţile mele - locuri de muncă, locuri de muncă şi locuri de muncă

Ministrul desemnat al Dezvoltării şi Turismului, Cristian Petrescu, a declarat, miercuri, că priorităţile sale sunt "locuri de muncă, locuri de muncă şi locuri de muncă" şi că va continua în 2012 toate investiţiile, iar la turism cea mai importantă măsură este deja luată – brandul turistic.

295 afișări
Imaginea articolului Petrescu: Priorităţile mele - locuri de muncă, locuri de muncă şi locuri de muncă

Cristian Petrescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"La o eventuală rectificare dacă vom obţine sume suplimentare vom face şi mai multe investiţii tocmai pentru a crea locuri de muncă pentru că, practic, acestea sunt priorităţile noastre: locuri de muncă, locuri de muncă şi locuri de muncă", a afirmat Petrescu, la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

El a spus că va exista o transparenţă în criteriile pentru alocarea fondurilor către primării, arătând că investiţiile se vor duce către toţi cei care au nevoie fără diferenţe politice.

Petrescu a arătat că pentru PNDI aşteaptă de la parlamentari să-i convingă pe cei care vor să vină cu fonduri pentru a reuşi să facă acest program, arătând că "nu i se pare normal ca în oraşele principale să nu existe asfalt".

"În privinţa PNDI, trebuie să vedem cum şi dacă reuşim să-l finanţăm în total", a mai spus Petrescu.

Petrescu a mai spus că un alt obiectiv este continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor, fiind realocate fonduri europene în acest scop.

"Pe partea de turism vă garantez că aveţi în faţă un profesionist. Voi continua procesul de branding de ţară", a mai spus Petrescu, care a adăugat că, pe plan legislativ, speră să treacă legea turismului.

Întrebat, după audieri, de ziarişti care este cea mai importantă măsură pe care o va lua în turism, Petrescu a răspuns: "Cea mai importantă măsură pentru turism este deja luată, brandul turistic pentru România care este realizat, există banii necesari, trebuie doar promovat", a explicat Petrescu.

Ministrul desemnat al Dezvoltării Regionale şi Turismului Cristian Petrescu a primit, miercuri, recomandarea, comisiilor de specialitate pentru acest post, parlamentarii puterii votând în unanimitate, în absenţa reprezentanţilor opoziţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici