Piedone a anunţat că va candida în 2012 din partea UNPR

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat, joi, la conferinţa municipală a UNPR Bucureşti, că în 2012 va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, susţinând că a ales să nu trădeze alegătorii din Sectorul 4.

929 afișări
Imaginea articolului Piedone a anunţat că va candida în 2012 din partea UNPR

Cristian Popescu Piedone (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Piedone a amintit, după ce şi-a anunţat decizia, de "puternicele relaţii de prietenie" cu liderii UNPR Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu.

Piedone a afirmat că decizia sa de a nu mai candida din partea PC nu echivalează cu o trădare, întrucât bucureştenii din Sectorul 4 vor avea de câştigat dacă va candida sub sigla UNPR.

"În 2008 am bătut la toate porţile partidelor, «sărut mâna PSD, sărut mâna PDL, sărut mâna PNL, mă luaţi şi pe mine de candidat?» Ei ce mi-au spus? «Cine eşti tu? Tu nu eşti din sistem, tu nu eşti din partid, te vom distruge, te vom aresta». (...) Astăzi toată lumea vrea să facă poză cu Piedone", a spus el.

Piedone a arătat că, refuzat de partidele importante a găsit, în 2008, "un ultim partid", PC, care a acceptat să îl desemneze candidat, şi de aceea le mulţumeşte conservatorilor.

Actualul primar al Sectorului 4 a spus că, deşi candidat al PC, a fost votat ca persoană, nu ca membru de partid.

"Dacă votau partidul, neam de neamul meu nu ajungeam eu primar. (...) De trădare nu pot să mă acuze decât cei care m-au investit în funcţie, alegătorii din Sectorul 4", a adăugat el.

Piedone a declarat că Elena Udrea îşi arată latura umană într-un pictorial recent. "Să fim judecaţi după rezultate, după performanţă, nu după viaţa privată. Atunci să mă judece şi pe mine că gătesc, că îmi spăl ciorapii, că sunt om. Lăsaţi-ne viaţa privată în pace", a spus el.

Piedone a spus că, prin decizia pe care a anunţat-o joi, bucureştenii vor vedea "rezultate concrete acum, nu în 2012". "Astfel că la judecata cetăţenilor, ei vor spune: «Bravo, Piedone, ne-am ales cu 300 de blocuri, cu 15 creşe, cu săli de sport, cu bazine». Atunci vă întreb, pe cine am trădat?", a mai afirmat primarul Sectorului 4.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anunţat, joi, la conferinţa municipală a UNPR Bucureşti, că în 2012 va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, susţinând că a ales să nu trădeze alegătorii din Sectorul 4.

Piedone şi-a anunţat, la începutul lunii octombrie, demisia din funcţiile deţinute în PC, dar a cerut convocarea unui congres extraordinar al partidului, precizând că doreşte să candideze la preşedinţia formaţiunii.

În replică, preşedintele PC, Daniel Constantin, a afirmat că puterea face racolări prin şantaj, menţionând că primarul Sectorului 4 "ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi" şi şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR.

De asemenea, preşedintele Organizaţiei de Femei a PC, Liliana Mincă, susţinea că edilul Sectorului 4 este un bun primar, dar că "nu a fost niciodată un om de partid", nu a călcat niciodată în biroul pe care îl are la sediul central al PC, nu a fost în filiale şi e "un om fără scrupule".

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că Piedone, este prea deştept pentru a pleca la UNPR, ca să se "lipească de figurile alea groteşti", menţionând că Piedone îi păcăleşte pe progresişti, aşa cum fac mulţi dintre primari.

Piedone a revenit, după câteva zile, asupra deciziei, menţionând însă că doreşte în continuare organizarea unui congres extraordinar.

Preşedintele PC şi primarul Sectorului 4 au susţinut împreună o declaraţie de presă, în care au vorbit despre demararea procedurilor pentru organizarea congresului extraordinar.

La sfârşitul lunii octombrie, Piedone i-a scris preşedintelui PC, Daniel Constantin, o scrisoare în care îl anunţa că demisionează din funcţiile din PC pentru că nu a fost întreprins niciun demers pentru organizarea unui congres extraordinar.

Edilul menţiona că decizia sa este, de această dată, irevocabilă.

Piedone îi spunea lui Constantin că se pare că decizia privind organizarea congresului se dovedeşte a fi peste capul preşedintelui PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici