Piedone nu este de acord cu decizia lui Nicuşor Dan, de suspendare a Planurilor Urbanistice Zonale pentru cinci sectoare

Suspendarea PUZ-urilor pentru cinci sectoare, propusă de primarul general Nicuşor Dan este criticată de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, care este de părere că astfel Capitala va rămâne printre cele mai puţin dezvoltate capitale europene.

1507 afișări
Imaginea articolului Piedone nu este de acord cu decizia lui Nicuşor Dan, de suspendare a Planurilor Urbanistice Zonale pentru cinci sectoare

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, dezaprobă proiectul iniţiat de primarul general Nicuşor Dan, referitor la suspendarea HCGMB 242/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – PUZ Coordonator Sector 5.

Piedone trage un semnal de alarmă şi spune că astfel, Bucureştiul va rămâne printre cele mai puţin dezvoltate capitale europene şi că investitorii se vor îndrepta către alte mari oraşe din Uniunea Europeană.

„Proiectul (...) va avea efecte şi consecinţe deosebit de grave asupra teritoriului administrativ al Sectorului 5, dar şi asupra Bucureştiului din toate punctele de vedere, fie urbanistic, economic şi/sau social şi cultural. Practic, ne întoarcem cu două decenii în urmă, la reglementările şi direcţiile de dezvoltare din PUG 2000, ceea ce poate însemna, atât pentru Sectorului 5, cât şi pentru celelalte sectoare ale Capitalei şi chiar pentru Capitală şi zonele limitrofe, o sentinţă cruntă, care condamnă un întreg teritoriu, împreună cu cetăţenii săi, nu doar la subdezvoltare, dar şi la foamete, lipsa locurilor de muncă, lipsa de prosperitate şi în cele din urmă, la involuţia oraşului”, spun reprezentanţii Primăriei Sectorului 5, într-un comunicat de presă.

„Nu o întoarceţi (Capitala – n.r.) cu 21 de ani în urmă! Într-adevăr este nevoie de o gândire unitară la nivel de Bucureşti, trebuie să avem un Plan Urbanistic Zonal la nivelul Capitalei, însă nu prin astfel de proiecte puse pe ordinea de zi a Consiliului General din senin, fără consultări cu ceilalţi primari de sectoare. (...) Un astfel de proiect, adoptat pe repede înainte ar duce la un blocaj, nicidecum la dezvoltarea Bucureştiului. Avem nevoie ca investitorii să aloce fonduri pentru proiectele de aici, nu să fugă în alte ţări europene. Fac apel şi la colegii mei, ceilalţi primari ai sectoarelor. Trebuie să fim uniţi când vine vorba de dezvoltarea Bucureştiului, care, să nu uităm, este o capitală europeană!”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Proiectul de suspendare a PUZ-urilor va fi supus la vot în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din data de 26 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici