PIN a trimis Parlamentului European Raportul asupra demersurilor UDMR privind UBB

Partidul Iniţiativa Naţională a trimis, joi, tuturor celor 785 de europarlamentari, propriul raport asupra demesurilor UDMR privind Universitatea Babeş-Bolyai, argumentând gestul prin dorinţa de a bloca demersurile a trei europarlamentari ai Uniunii.

1 afișare
Imaginea articolului PIN a trimis Parlamentului European Raportul asupra demersurilor UDMR  privind UBB

PIN a trimis Parlamentului European Raportul asupra demersurilor UDMR privind UBB

PIN a remis europarlamentarilor Raportul „Demersurile UDMR privind Universitatea Babeş-Bolyai” pe motiv că probleme invocate de trei europarlamentari ai Uniunii, Konya Hamar Sandor, Szabo Karoly şi Kelemen Attila, în raport cu Universitatea respectivă sunt false.

PIN arată, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că raportul respectiv conţine şi concluziile unei discuţii între vicepreşedintele PIN, Lavinia Şandru, şi rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Nicolae Bocşan, întâlnire care a evidenţiat faptul că universitatea este un model multicultural şi intercultural care ar putea fi urmat de multe instituţii de învăţământ din Uniunea Europeană.

“În ceea ce priveşte modelul de învăţământ multietnic promovat de universitate, probabil că acesta este chiar unic la nivel European, iar blocarea lui ar însemna o jignire adusă principiului european cu privire la diversitate, multilingvism şi un continuu dialog între valorile culturale ale naţiunilor membre”, mai menţionează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici