PIN cere preşedintelui Băsescu să intervină pentru înregistrarea siglei "ursul carpatin"

ÎCCJ se va pronunţa, luni, asupra deciziei BEC de a respinge solicitarea PIN de înregistrare a semnului electoral, reprezentând ursul carpatin, a declarat, duminică, Lavinia Şandru, care a transmis în numele formaţiunii o scrisoare deschisă preşedintelui Băsescu în legătură cu această situaţie.

1 afișare
Imaginea articolului PIN cere preşedintelui Băsescu să intervină pentru înregistrarea siglei "ursul carpatin"

PIN cere preşedintelui Băsescu să intervină pentru înregistrarea siglei "ursul carpatin"

Vicepreşedintele PIN, Lavinia Şandru, a lansat un atac la adresa Guvernului şi a premierului Călin Popescu Tăriceanu. Ea a susţinut, duminică, într-o conferinţă de presă, că, potrivit unor sondaje interne ale PNL, PIN ar avea 7 la sută din opţiunile electoratului, în timp ce potrivit sondajelor date publicităţiii, cota formaţiunii este în jur de un procent.

Lavinia Şandru a explicat de asemenea că PIN nu va renunţa la sigla pentru europarlamentare. În cazul în care ÎCCJ nu va da o hotărâre favorabilă, PIN ar putea ataca hotărârea Guvernului privind organizarea alegerilor europarlamentare la Curtea Constituţională.

Şandru a prezentat şi o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Băsescu, în care PIN cere implicarea acestuia pentru clarificarea situaţiei.

"De mai multe luni de zile, Partidul Iniţiativa Naţională este supus unei prigoane politice din partea instituţiilor statului", se arată în scrisoarea adresată lui Băsescu şi semnată de Lavinia Şandru.

"Astăzi, PIN este victima unui nou abuz", adaugă documentul, subliniind că această situaţie este "consecinţa directă a temerii tot mai mari pe care liderii actualelor formaţiuni politice o au faţă de vocile critice la adresa lor".

"La doar câteva zile după ce preşedintele PIN, Cozmin Guşă, a vorbit despre «miniştrii penali» ai actualului Cabinet şi despre legăturile de afaceri discutabile ale premierului Călin Popescu Tăriceanu, se interzice tipărirea siglei partidului pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare", adaugă scrisoarea adresată preşedintelui Băsescu.

"Domnule preşedinte, instituţiile statului încep să fie tot mai mult folosite de politicieni aflaţi la putere împotriva adversarilor politici. Aţi susţinut în repetate rânduri că dumneavoastră nu sunteţi implicat în astfel de jocuri politice murdare, care ameninţă statul de drept. Recunoaştem că, în ceea ce vă priveşte, am avut şi avem rezerve în a vă crede. De aceea, vă solicităm, prin această scrisoare, să daţi o dovadă a faptului că vă respectaţi cu stricteţe atribuţiile şi că sunteţi preşedintele tuturor românilor, indiferent de preferinţele politice ale acestora", concluzionează documentul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici