PIN şi PSD au semnat un protocol de susţinere a lui Geoană la Preşedinţie

PIN şi PSD au semnat, luni, un protocol de susţinere a candidatului PSD la Preşedinţie, după care Lavinia Şandru şi Mircea Geoană au plantat un pin în curtea sediului din Kiseleff.

24 afișări
Imaginea articolului PIN şi PSD au semnat un protocol de susţinere a lui Geoană la Preşedinţie

PIN şi PSD au semnat un protocol de susţinere a lui Geoană la Preşedinţie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD a arătat că dimensiunea protecţiei mediului reprezintă un punct de sensibilitate pentru social-democraţi şi a afirmat că PSD va susţine implicarea PIN şi a altor formaţiuni ce reprezintă curentul ecologist în relaţiile cu Parlamentul European şi instituţiile europene.

Geoană a spus că va propune PIN redactarea în comun a unei legi a voluntariatului şi a apreciat că în viitoarele luni s-ar putea ajunge la o coagulare a mişcării ecologiste în România.

Preşedintele PIN i-a avansat lui Geoană şi câteva propuneri concrete de măsuri, printre care un pact ecologist între stat şi naţiune, un referendum naţional pentru Roşia-Montana, constituirea unui consiliu pe lângă Preşedinţie privind drepturile generaţiei viitoare şi elaborarea unei strategii naţionale climă-energie.

Şandru s-a referit, pe scurt, şi la relaţiile ei cu preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, menţionând că au existat momente mai puţin bune şi momente mai bune.

Ea i-a mulţumit lui Iliescu pentru sprijinul acordat în redactarea documentului privind măsurile propuse de PIN.

La semnarea acordului dintre cele două partide a participat şi cantautorul Florin Chilian.

Delegaţia PIN i-a oferit preşedintelui PSD un cadou simbolic, o bicicletă, şi i-a adus acestuia un pin, pe care Şandru şi Geoană l-au plantat în curtea sediului din Kiseleff.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici