PLD vrea sesiune parlamentară extraordinară pentru bugetul pe 2008

Liderul PLD, Gheorghe Flutur, a solicitat, luni, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care Guvernul să prezinte bugetul pentru anul 2008, ceea ce, în opinia sa, ar elimina scandalurile de pe scena politică şi speculaţiile ce rezultă din frământările interne ale Executivului.

2 afișări
Imaginea articolului PLD vrea sesiune parlamentară extraordinară pentru bugetul pe 2008

PLD vrea sesiune parlamentară extraordinară pentru bugetul pe 2008

"E regretabil să aflu acum că în sânul Guvernului sunt frământări şi că secretarul de stat, respectiv fostul ministru de Finanţe Vlădescu, vrea să-şi dea demisia din Guvern, pentru că el acum consideră că nu este sustenabilă problema Legii pensiilor. De aceea, cer Guvernulu României să prezinte, într-o sesiune parlamentară extraordinară în a doua parte a lunii august, bugetul de stat pe 2008", a declarat preşedintele executiv al PLD, Gheorghe Flutur.

Flutur este de părere că prezentarea proiectului de buget pe anul 2008 va duce la eliminarea disputelor pe acest subiect de pe scena politică.

"Vrem să ştim dacă au pregătit surprize prin care să se impoziteze mediul de afaceri sau forţele de muncă, după alegerile europarlamentare. Trebuie să vedem de unde au fonduri să-i despăgubească pe agricultorii care au pierdut din cauza secetei, să ştim ce ne aşteaptă în continuare pe absorbţie, pentru că anul 2007 este un an compromis din acest punct de vedere. Pentru 2008 bugetul de stat trebuie să pună la dispoziţie partea de cofinanţare", a spus Flutur.

Liderul PLD a acuzat şi înţelegerile politice dintre diferite formaţiuni care contribuie la situaţia gravă din România.

"Avem o guvernare de şantaj şi de troc, de 20%, într-o colivie, în care PSD i-a urcat pe Tăriceanu şi Cabinetul său, după care le-a luat scara şi îi dirijează ce să facă. Asta înseamnă chinuirea României, un chin fără anestezic, pentru că dacă noi aveam alegeri anticipate aveam un guvern majoritar şi nu ajungeam la această situaţie", a mai spu Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici