Plenul Camerei a început dezbaterile în cazul Ridzi

Deputaţii au început, marţi seară, dezbaterea pe tema cererii procurorului general de extindere a urmăririi penale în cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi şi a solicitării DNA de încuvinţare a unei perchiziţii informatice.

12 afișări
Imaginea articolului Plenul Camerei a început dezbaterile în cazul Ridzi

Plenul Camerei a început dezbaterile în cazul Ridzi (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Acest subiect a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei, la propunerea liderul deputaţilor PDL Mircea Toader.

Monica Iacob Ridzi este prezentă la şedinţă.

Surse din PDL au precizat pentru MEDIAFAX că unii deputaţi democrat-liberali sunt nemulţumiţi de ideea încuvinţării unei percheziţii informatice în cazul Ridzi şi vor vota împotrivă sau se vor abţine.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, marţi, cu deputaţii PDL şi au discutat cum să procedeze în acest caz, Boc spunând că justiţia trebuie să-şi facă datoria.

Comisia juridică a Camerei a dat aviz negativ cererii procurorului genaral şi solicitării DNA în cazul Ridzi, dat avizul este consultativ, plenul urmând să fie cel care va decide.

Preşedintele Băsescu a criticat votul, iar reprezentanţii PDL au declarat că partidul va vota, în plen, pentru ca dezbaterea să se mute în justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici