Plenul reunit al Parlamentului, convocat pentru citirea moţiunii de cenzură

Plenul reunit al Parlamentului este convocat, azi, de la ora 16.00, pentru citirea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîţu.

1400 afișări
Imaginea articolului Plenul reunit al Parlamentului, convocat pentru citirea moţiunii de cenzură

Plenul reunit al Parlamentului, convocat pentru citirea moţiunii de cenzură

UPDATE 10.42: Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moţiunea de cenzură va fi citită în şedina de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea şi votarea va avea loc după decizia CCR.

UPDATE 9:11 Ciolacu a declarat pentru Aleph News şi MEDIAFAX că parlamentarii PSD se vor prezenta atât la şedinţa conducerii parlamentului, cât şi citirea moţiunii. Şedinţa începe la ora 10.

Ştirea iniţială

Preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban - preşedintele Damerei Deputaţilor şi Anca Dragu - preşedintele Senatului, au convocat plenul reunit pentru joi, ora 16.00, pentru a fi citită moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu.

În replică, Guvernul a sesizat Curtea Constituţională a României în privinţa moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privinţa semnăturilor şi a înştiinţării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

Conducerea PNL, reunită în Birou Politic Naţional, a decis, miercuri, ca niciun parlamentar PNL să nu participe la plenul convocat de preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a de discuta despre calendarul moţiunii de cenzură. PNL a decis că parlamentarii liberali care vor face demersuri pentru dărâmarea propriului guvern şi a premierului Florin Cîţu vor fi sancţionaţi.

Şi PSD şi-a anunţat parlamentarii ce ar trebui să facă în ziua citirii moţiunii de cenzură: „Prezenţa fizică la şedinţa de plen comun este facultativă. Conectarea online cu tableta STS este absolut necesară”, este mesajul trimis de liderii grupurilor parlamentare ale PSD senatorilor şi deputaţilor social-democraţi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici