Plenul reunit al Parlamentului votează solicitarea lui Iohannis pe referendum

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va vota, miercuri, de la ora 10.00, scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la consultarea Parlamentului pentru organizarea unui referendum pe justiţie.

427 afișări
Imaginea articolului Plenul reunit al Parlamentului votează solicitarea lui Iohannis pe referendum

Plenul reunit al Parlamentului votează solicitarea lui Iohannis pe referendum

Pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri figurează scrisoarea şefului statului, precum şi raportul comun al Comisiilor juridice ale Parlamentului, care au avizat, marţi, favorabil solicitarea lui Klaus Iohannnis, şi proiectul de hotărâre.

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, marţi, raport favorabil solicitării lui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema justiţiei pe data de 26 mai, odată cu alegerile pentru Parlamentul European.

Avizul favorabil a fost întocmit de membrii Comisiilor juridice reunite ale Parlamentului, cu unanimitate de voturi. Florin Iordache a afirmat, în timpul dezbaterilor, că PSD susţine avizul favorabil fără niciun fel de intervenţii.

„Noi majoritatea susţinem un acord favorabil cu niciun fel de intervenţii. Este dreptul preşedintelui să solicite organizarea referendumului”, a spus deputatul PSD Florin Iordache.

Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anunţat că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face „mai eficient şi mai puternic”.

La patru zile distanţă, şeful statului a spus că cele două teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes naţional care urmează să fie puse în discuţie la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie şi interzicerea ordonanţelor de urgenţă ale Guvernului în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici