Plumb, despre salariile demnitarilor: Impactul bugetar e sub 600.000 lei; aplicarea, de la 1 august

Ordonanţa privind creşterea indemnizaţiilor demnitarilor va fi aplicată, cel mai probabil, de la 1 august, având în vedere că impactul bugetar este sub 600.000 lei, în timp ce Legea salarizării ar urma să fie bugetată de la 1 decembrie 2015, a declarat, joi, Ministru Muncii, Rovana Plumb.

992 afișări
Imaginea articolului Plumb, despre salariile demnitarilor: Impactul bugetar e sub 600.000 lei; aplicarea, de la 1 august

Plumb, despre salariile demnitarilor: Impactul bugetar e sub 600.000 lei; aplicarea, de la 1 august (Foto: Alexandra Mihaescu / Mediafax Foto)

"Ordonanţa (privind creşterea indemnizaţiilor pentru înalţi demnitari - n.r.) este în vigoare, aplicarea ei începe de la 1 august. Săptămâna viitoare vom avea rectificare bugetară (...). Având în vedere că impactul bugetar este foarte mic, sub 600.000 lei, este posibil să înceapă şi această aplicare a ordonanţei. Mai ales că acest prim pas de creşteri salariale este parte componentă a Legii salarizării pe care o vom implementa", a afirmat Rovana Plumb, aflată la sediul PSD, unde a discutat cu noul preşedinte interimar al partidului, Liviu Dragnea, despre strategia PSD pentru următoarea perioadă.

Cât priveşte Legea salarizării, Rovana Plumb a mai afirmat că proiectul de lege este finalizat, se aşteptă în prezent amendamentele şi observaţiile federaţiilor sindicale, pentru ca, ulterior, legea să ajungă în Parlament pentru dezbatere, în luna septembrie.

"După cum ştiţi, Legea salarizării este gata, am discutat deja cu federaţiile sindicale, aşteptăm amendamentele şi observaţiile lor, după care o vom finaliza. (...) Încercăm să o bugetăm, aşa cum am discutat, de la 1 decembrie 2015", a susţinut Rovana Plumb.

Guvernul a decis ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate începând cu luna august, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea în 8 iulie, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier.

Guvernul a stabilit ca această creştere să fie aplicată şi miniştrilor, vicepreşedinţilor, secretarilor şi chestorilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Avocatului Poporului, preşedintelui Consiliului Legislativ şi celui al Curţii de Conturi, şefului SGG şi celui al Cancelariei premierului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici