Guvernul amână decizia privind salariile demnitarilor, cel mai târziu până la rectificare

Guvernul nu va reveni, în şedinţa de miercuri, asupra ordonanţei prin care s-au mărit salariile demnitarilor, ministrul Muncii, Rovana Plumb, afirmând că această decizie va fi amânată cu o săptămână, în timp ce liderul PSD Liviu Dragnea a precizat că decizia se va lua cel mai târziu la rectificarea bugetului.

881 afișări
Imaginea articolului Guvernul amână decizia privind salariile demnitarilor, cel mai târziu până la rectificare

Ministrul Muncii, Rovana Plumb (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Se amână cu o saptămână această decizie pentru că trebuie corectate anumite lucruri şi se va aplica o dată cu legea salarizării întregului sector bugetar. Nu va exista o altă interpretare", a anunţat, luni, Rovana Plumb, după şedinţa coaliţiei de guvernare, întrebată ce se întâmplă cu ordonanţa în condiţiile în care Ponta declarase că o va bloca.

Ministrul Muncii a adăugat că majoratea salariilor demnitarilor va intra în discuţie atunci când se vor mări salariile tuturor bugetarilor.

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat că se va reveni asupra ordonanţei cu salariile cel mai târziu când Guvernul va adopta rectificarea bugetară.

"Am stabilit ca în Guvern, probabil săptămâna viitoare, vor avea o discuţie pe această temă sau cel mai târziu o dată cu şedinţa de Guvern în care se aprobă rectificarea, pentru că dincolo de altceva, este importantă nu numai ordonanţa în sine. Ea, luată într-un context general, este un lucru bun, dar important e să nu rămână singura, trebuie finalizată discuţia despre salarizarea întregii arii bugetare. Trebuie o discuţie serioasă chiar dacă nu se măresc salariile de mâine, dar măcar fiecare care lucrează în sistemul bugetar să ştie că are un orizont, nu ştiu, în decembrie, în ianuarie anul viitor", a declarat Dragnea.

Guvernul a decis săptămâna trecută, în ultima şedinţă condusă de premierul interimar Gabriel Oprea, că indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate începând cu luna august, iar cele mai mari salarii să le aibă preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

La revenirea din Turcia, premierul Victor Ponta a declarat că nu este de acord cu această ordonanţă, susţinând că o va bloca. Declaraţiile au venit pe fondul unei întregi polemici legate de asumarea răspunderii pentru această iniţiativă. Gabriel Oprea a spus că proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost făcut de mai mult timp, iar ”ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta”, el spunând că Ponta şi Iohannis ”s-au pus de acord în principiu”, dar premierul avea rezerve că preşedintele va susţine ordonanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici