Plumb: Ponta nu demisionează din funcţia de preşedinte, este o retragere temporară

Preşedintele interimar PSD Rovana Plumb a declarat, duminică, că premierul Victor Ponta nu demisionează din fruntea PSD, fiind vorba doar de o retragere temporară din fruntea partidului.

484 afișări
Imaginea articolului Plumb: Ponta nu demisionează din funcţia de preşedinte, este o retragere temporară

Plumb: Ponta nu demisionează din funcţia de preşedinte, este o retragere temporară (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Victor Ponta nu demisionează din funcţia de preşedinte, este pur şi simplu o retragere temporară", a spus Plumb, la RTV.

Rovana Plumb a precizat că liderul PSD a luat această decizie pentru până când îşi va demonstra nevionvăţia faţă de acuzaţiile care i se aduc.

"Victor Ponta nu va mai ocupa nicio funcţie de partid până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse", a spus Plumb.

Plumb a precizat că, "fiind vorba de o prelungire a interimatului, conform statutului", ea va fi preşedinte interimar al social-democaţilor până la următorul congres al partidului, stabilit pentru anul viitor."Viitorul congres va fi anul viitor", a precizat liderul social-democrat.

"Decizia lui Victor Ponta este clar că e una care arată pe de o parte preocuparea sa pentru partid, iar pe de altă parte pentru a-şi demonstra nevinovăţia. Avem încredere totală în Victor Ponta, în nevinovăţia sa şi aşteptăm să revină la conducerea executivă a partidului.Vorbim de o prelungire a interimatului care funcţionează şi în prezent după cum bine ştiţi şi vreau să va asigur că PSD este într-o situaţie perfect funcţională, iar Victor Ponta va continua în calitatea sa de prim-ministru să participe alături de noi atât la şedinţele birourilor permanente naţionale cât şi la şedinţele coaliţiei", a explicat Plumb.

Plumb a mai spus că o şedinţă a Biroului Permanent Naţional va fi "zilele următoare:, dar nu luni, ci marţi sau miercuri.

Pe de altă parte, întrebată la Antena 3 dacă există posibilitatea ca Ponta să se retragă şi de la conducerea guvernului, Plumb a spus: "Nu, pentru că o prelungire a interimatului funcţiei de prim-ministru ar duce la o criză politică".

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de "a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere" în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Decizia a fost anunţată în contextul în care Victor Ponta este aşteptat la DNA, după întoarcerea sa din Turcia.

De asemenea, Ponta spune că, dacă nu va avea nicio soluţie în justiţie, care să îi justifice nevinovăţia, "până la data congresului PSD", nu va mai candida la nicio funcţie şi va "lupta din simpla şi onoranta calitate de membru de partid".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici