PMP: Cui îi e frică de Diaspora? Nu e nicio diferenţă între sloganurile PCR şi ale PSD

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a scris, duminică pe Facebook, că social-democraţilor le este frică de Diaspora, de aceea PSD foloseşte aceleaşi sloganuri ca PCR, şi "la fel ca în regimul criminal comunist", Puterea a declarat război românilor din străinătate.

911 afișări
Imaginea articolului PMP: Cui îi e frică de Diaspora? Nu e nicio diferenţă între sloganurile PCR şi ale PSD

PMP: Cui îi e frică de Diaspora? Nu e nicio diferenţă între sloganurile PCR şi ale PSD

"Cui îi este frică de Diaspora? Pentru comunişti, românii care plecau ilegal din ţară erau consideraţi principalul inamic al regimului. Peste ani, ne-am trezit în situaţia în care partidul care moşteneşte toate structurile PCR a reluat în mod asumat aceeaşi linie de propagandă ca partidul mamă de care s-a desprins după 1989. Se numeşte PSD, dar nu e nicio diferenţă între sloganurile PCR şi ale PSD-ului de azi atunci când se referă la românii plecaţi peste hotare. Lumea românească de peste hotare este diferită. În primul rând, pentru că cei mai mulţi români iubesc sincer această ţară. Îi leagă tot ceea ce ne reprezintă - tradiţia, cultura, patrimoniul şi, în mod special, ataşamentul faţă de locul de unde au plecat", a transmis liderul PMP, Eugen Tomac, într-o postare duminică pe Facebook.

Acesta a adăugat că social-democraţii sunt speriaţi de faptul că tot mai mulţi români plecaţi peste hotare sunt interesaţi de evoluţiile din România, motiv pentru care PSD foloseşte tactici specifice regimului comunist.

"Faptul că cetăţenii români plecaţi la muncă în Uniunea Europeană devin din ce în ce mai interesaţi de evoluţia României este un lucru extraordinar şi aceasta este spaima cea mai mare a PSD. Încep să se întoarcă “acasă” românii care nu pot fi manipulaţi. Dacă generaţia celor care au plecat în perioada comunistă a prins spaima de regim, iar prin mineriade au reuşit să-i ţină departe de implicarea în politică, pe românii plecaţi în ultimii ani nu-i mai poate opri nimeni. Cu voturile lor, Preşedintele Băsescu a obţinut cel de-al doilea mandat; cu voturile lor, Preşedintele Iohannis a spulberat PSD-ul în 2014. Prin implicarea Diasporei, în sfârşit putem spera că există şansa de a trimite PSD-ul în opoziţie pentru o lungă perioadă de timp. Acesta este motivul pentru care puterea de azi, la fel ca şi regimul criminal comunist de ieri, a declarat război total Diasporei. Le este frică de milioanele de voturi care nu se văd azi în sondaje, dar pot umple urnele de vot de mâine", a completat Tomac pe reţeaua de socializare.

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a apreciat, sâmbătă, că este necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru că declaraţiile lui Klaus Iohannis despre acţiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august "denotă dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente".

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici