PMP ia în calcul atacarea proiectul de buget la CCR. Tomac: Vom depune mii de amendamente

Preşedintele PMP Eugen Tomac a declarat, vineri, că partidul pe care îl conduce ia în calcul sesizarea CCR în legătură cu proiectul de buget pentru 2019, precizând că parlamentarii formaţiunii vor depune mii amendamente la proiect.

94 afișări
Imaginea articolului PMP ia în calcul atacarea proiectul de buget la CCR. Tomac: Vom depune mii de amendamente

PMP ia în calcul atacarea proiectul de buget la CCR. Tomac: Vom depune mii de amendamente

„Luăm în calcul (să atacăm bugetul pe 2019 la CCR - n.r.). PMP va avea cele mai multe amendamente la acest buget. Bugetul trebuia să fie în Parlament în luna octombrie. Faptul că vor să meargă pe repede înainte, să-i mintă pe români, ne obligă să-i tratăm cu aceeaşi măsură şi vom veni şi noi şi vom depune mii de amendamente la acest buget”, a declarat Eugen Tomac, la finalul şedinţei Colegiului Naţional al PMP care a avut loc vineri la Parlament.

În cadrul şedinţei de vineri a Colegiului Naţional al PMP aceştia au discutat despre strategia politică a partidului în perioada următoare, despre alegerile europarlamentare. La reuniune a participat şi preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu care a transmis liderilor prezenţi că se va implica în susţinerea partidului.

Şi PNL a anunţat că va depune o serie ee amendamente la proiectul de buget pentru 2019 care vizează asigurarea finanţării pentru finalizarea unor autostrăzi şi creşterea alocării pentru educaţie până la 5% din PIB.

Ministerul Finanţelor a pus, joi, pe site în dezbatere publică, proiectul bugetului de stat pe 2019. Acesta este construit pe un deficit bugetar cash pe anul 2019 de 2,55% din PIB, iar deficitul ESA la 2,57% din PIB.

Bugetul pe 2019 este configurat pe un cadru economic cu o creştere economică de 5,5% şi un ritm mediu anual de 5,2% pe întreg orizontul 2020-2022, conform raportului privind situaţia macroeconomică. De asemenea, rata anuală a inflaţiei luată în calcul la stabilirea bugetului pentru acest an a fost de 2,8%, apropiat de nivelul de 2,9%, cât prognozează pentru finele acestui an Banca Naţională a României.

Conform proiectului, bugetul de stat se stabileşte la venituri de 164,72 miliarde de lei, iar la cheltuieli în sumă de 254,1 miliarde de lei credite de angajament şi în sumă de 199,58 miliarde de lei credite bugetare, cu un deficit de 34,85 miliarde de lei.

Proiectul de buget nu va fi adoptat în această săptămână, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Potrivit surselor citate, Executivul se va reuni la începutul săptămânii viitoare pentru a definitiva şi adopta proiectul de buget de stat pe acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici