PMP: La 9 luni de la apariţia primului caz de coronavirus, România arată cum nu se poate mai rău

  • Partidul Mişcarea Populară susţine că la 9 luni de la apariţia primul caz de coronavirus, „România arată cum nu se poate mai rău”
  • PMP cere Guvernului să ia măsuri pentru a salva cât mai multe vieţi şi să reanalizeze deschiderea şcolilor
212 afișări
Imaginea articolului PMP: La 9 luni de la apariţia primului caz de coronavirus, România arată cum nu se poate mai rău

„La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în ţara noastră, România arată cum nu se poate mai rău: nu mai putem interna la ATI, pacienţii sunt transferaţi dintr-o localitate în alta pentru a putea fi trataţi, în vreme ce, în multe spitale din ţară, bolnavii stau ore întregi pe holuri, pe paturi improvizate sau pe scaune şi primesc oxigen, în zona de triaj, spun autorităţile care nu par foarte mişcate de imaginile şocante şi vorbesc, senin, despre o supraaglomerare normală, în aceste zile, în care numărul infectărilor, deşi în uşoară scădere, este în continuare destul de mare”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PMP.

Reprezentanţii formaţiunii susţin că la 9 luni de la primul caz de coronavirus cadrele medicale sunt tot mai epuizate şi fac apel la voluntari să vină în sprijinul lor şi că încă nu avem o campanie naţională explicită de informare prin care fiecare cetăţean să ştie ce trebuie să facă în momentul în care are simptome de COVID 19 sau a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus.

„La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în ţara noastră, aflăm că 20 de milioane de măşti de pe piaţa au fost neconforme, iar acestea au fost comercializate inclusiv în farmacii. La 9 luni de la primul caz de coronavirus apărut în ţara noastră, 58% dintre IMM-uri sunt în pragul falimentului şi spun că mai au bani de supravieţuie pentru 1-2 luni, în ciuda sprijinului pe care l-au primit. Singura veste bună, dacă poate fi considerată aşa, la 9 luni de la primul caz de coronavirus din ţara noastră: de la începutul pandemiei şi până acum 313.885 de români s-au vindecat de COVID 19”, se mai arată în postare.

PMP face apel la Guvern să treacă la măsuri urgente pentru a salva cât mai multe vieţi şi cere Executivului să pregătească din timp campania de vaccinare anti-COVID 19.

PMP cere Guvernului să facă publice rezultatele controalelor efectuate la secţiile ATI din ţară şi să anunţe măsurile pe care le va lua pentru a preveni tragedii precum cea de la Piatra Neamţ şi să să reanalizeze deschiderea şcolilor, cel puţin în zonele în care nu există o rată mare de infectare.

De asemenea, formaţiunea cere Guvernului să întocmească Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă astfel încât să susţină cu precădere domeniile grav afectate de pandemie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici