PMP propune limitarea interimatelor şi detaşărilor pentru o perioadă de maximum o lună

PMP propune limitarea interimatelor şi detaşărilor angajaţilor la stat pentru o perioadă de maximum o lună, a anunţat, luni, liderul formaţiunii, Eugen Tomac. El a adăugat că peste o treime din şefii IPJ, din Armată sau alte instituţii sunt interimari, pentru a putea fi politizaţi de PSD.

336 afișări
Imaginea articolului PMP propune limitarea interimatelor şi detaşărilor pentru o perioadă de maximum o lună

PMP propune limitarea interimatelor şi detaşărilor pentru o perioadă de maximum o lună

„Cu instituţii slabe, statul român a fost înlocuit de sistemul mafiot de acum. Principala armă a PSD în lupta împotriva statului român au fost oamenii de paie, acei indivizi fără merite profesionale, numiţi pe funcţii şi păstraţi acolo cât timp sunt fideli stăpânului. Aşa se face că peste o treime din şefii IPJ sunt interimari. La fel se întâmplă cu şefii deconcentratelor, inspectorii şcolari sau chiar profesorii care nu obţin titularizarea. Şi asta nu se întâmplă doar în teritoriu, ci şi la nivel mare. Aceeaşi situaţie e în Armată, Diplomaţie sau Parchete. Aşa am ajuns să avem miniştri interimari aproape continuu din 2016 şi până acum - cum nu-i pupa vreunul mâna lui Dragnea (fie că era la Interne, Armată sau orice alt domeniu sensibil), cum "zbura" din funcţie lipsit de graţie. O practică tipică unui sistem mafiot care a început să-i placă şi lui Dăncilă. (...) Soluţia pe care o propune PMP este limitarea interimatelor, delegărilor şi detaşărilor tuturor celor care sunt angajaţi la stat (indiferent de nivel) pentru o perioadă de maximum o lună – timp suficient pentru organizarea unor concursuri transparente şi încurajarea unui sistem meritocratic”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP a afirmat că de şapte ani PSD a călcat în picioare instituţiile statului român pentru a deţine puterea sbsolută, prin politizarea tuturor funcţiilor.

„În urmă cu mai bine de 10 ani, Sorin Ovidiu Vîntu miştocărea instituţiile statului român, convins fiind că el nu va păţi nimic niciodată: „întăriţi-vă statul, domnilor”, ţipa SOV. Preşedintele Băsescu a înţeles perfect acest mesaj venit din partea unui rechin al tranziţiei şi a acţionat în consecinţă. Pentru prima dată după 1989, infractorilor din politică şi nu numai le-a fost frică. Din 2012, de 7 ani, de când PSD este la Putere (întâi, în varianta USL – Ponta, apoi în varianta PSDragnea, acum în varianta Dăncilă), instituţiile statului român au fost călcate sub şenile, pentru că numai astfel ei puteau deţine Puterea absolută. Şi au acţionat atât concret, prin politizarea absolută a tuturor funcţiilor, cât şi în plan simbolic prin distrugerea încrederii cetăţenilor în capacitatea statului de a răspunde aşteptărilor legitime constituţionale şi legale”, a adăugat Tomac.

El a subliniat că pentru ca statul să poată fi întărit este necesar desfiinţarea interimatelor, detaşărilor şi delegărilor pe funcţii.

„Politizarea este rea în sine, dar problema cea mare este că s-a ajuns la fundul sacului când vine vorba de resursă umană. Avem de-a face cu un cocktail toxic de iresponsabilitate şi de conivenţe care afectează însăşi securitatea naţională. Pentru că, să nu ne amăgim, problema este una structurală, nu se limitează la Caracal sau Galaţi. În momentul în care angajaţii statului vor ajunge pe funcţii datorită muncii şi eforturilor proprii, atunci statul român va avea posibilitatea să reînvie din propria cenuşă. Un astfel de om, garantat, nu va mai răspunde la comandă politică şi nu va mai fi dispus să atârne de sfori.
Deci, dacă vrem să ne întărim statul, domnilor, soluţia este să desfiinţăm interimatele, detaşările şi delegările pe funcţii”, se mai arată în postarea liderului PMP.

Ultimul interimat propus de premierul Viorica Dăncilă este cel al lui Daniel Breaz, înlocuitorul Ecaterinei Andronescu la ministerul Educaţiei. Decretul a fost deja semnat de Klaus Iohannis.

 

Taguri:
pmp,
interimat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici