PNL a depus la Senat moţiunea simplă ”O Românie fără educaţie de calitate este o Românie săracă”

PNL a depus marţi la Senat moţiunea simplă ”O Românie fără educaţie de calitate este o Românie săracă”, care va fi dezbătută luni, 18 septembrie, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

131 afișări
Imaginea articolului PNL a depus la Senat moţiunea simplă ”O Românie fără educaţie de calitate este o Românie săracă”

PNL a depus la Senat moţiunea simplă ”O Românie fără educaţie de calitate este o Românie săracă”

"Am fost sesizat de liderul grupului parlamentar PNL, Iulian Dumitrescu, cu textul unei moţiuni simple, cu titlul «O Românie fără educaţie de calitate este o Românie săracă». Am verificat condiţiile prevăzute de Regulamentul Senatului, la articolul 154 (...) Am obligaţia să stabilesc data dezbaterii, care nu poate depăşi şase zile de la data depunerii acesteia. Prin urmare dezbaterea va avea loc luni, 18 septembrie, după ora 17.00, după votul final pe proiectele de lege", a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, pe 21 august, că liberalii au „în vizor” mai mulţi miniştri împotriva cărora vor depune moţiuni simple – Liviu Pop, Răzvan Cuc sau vor solicita să fie audiaţi în comisii - Ionuţ Mişa.

„Sigur, rămâne de actualitate (moţiunea de cenzură-n.r.). Vom depune moţiunea de cenzură, dar o vom depune când vom avea cele mai mari şanse de a obţine maximum de voturi în Parlament împotriva Guvernului Tudose. Sesiunea asta. Nicio sesiune fără moţiune, este un slogan care a fost lansat de un liberal”, declara preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Orban: Fifor e bun la toate, iar Şimon un pseudoministru care apare de nicăieri şi pleacă nicăieri

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat noile numiri din Guvern, afirmând că Mihai Fifor este socotit de către PSD ”bun la toate”, iar Gheorghe Şimon este un ministru care ”apare de nicăieri şi pleacă nicăieri”.

Ludovic Orban a comentat ironic numirea lui Mihai Fifor ca ministru al Apărării, liberalul remarcând varietatea funcţiilor deţinute de Fifor.

"L-au luat din Oltenia şi l-au pus preşedinte la Arad (preşedinte al organizaţiei judeţene - n.red.), a trecut prin diverse ministere – a fost propus la Transporturi, mai înainte a fost ministrul Economiei şi acum e bun şi de ministrul Apărării. Fifor e bun la toate. Probabil, absolvind filologia şi stând mult în bibliotecă unde se găsesc cărţi din mai multe domenii, le-a citit titlurile. Va face exact ceea ce a făcut şi la celelalte ministere, adică nimic”, a declarat Ludovic Orban.

Liberalul a acuzat Guvernul că nu intenţionează să cheltuie cei 2% din PIB alocaţi în acest an Apărării pentru ca banii rămaşi să fie economisiţi astfel încât România să nu depăşească un deficit de 3% din PIB, situaţie în care Fifor va deveni ţapul ispăşitor al nerespectării angajamentelor.

”Nu vorbesc în pustiu, ştiu foarte bine că au fost discuţii care s-au purtat pe această temă: cum ţinem deficitul sub 3%. Una dintre soluţiile prezentate a fost să nu se efectueze aceste cheltuieli pentru înzestrare pe pretextul că nu se apucă să se semneze contractele. Nu pot să nu remarc faptul că doi miniştri ai Apărării, înainte de a se duce la Washington, şi-au pierdut mandatul. Îi doresc lui Fifor să ajungă la Washington, să nu-şi piardă mandatul şi să nu fie făcut de râs de colegii lui, care nu-şi doresc astăzi să respecte obligaţia de a aloca 2% din PIB. Lui Fifor nu i s-a făcut bine prin această desemnare, ci i s-a făcut rău pentru că el va fi ţapul ispăşitor pentru nerealizarea acestor obligaţii”, susţine liderul PNL.

Invitat să comenteze desemnarea lui Gheorghe Şimon care ministru al Economiei, Orban a spus: ”Face parte din categoria pseudominiştrilor care apar de nicăieri şi pleacă nicăieri”.

Noii miniştri ai Apărării şi Economiei, Mihai Fifor, respectiv Gheorghe Şimon au depus jurământul de credinţă, marţi, într-o scurtă ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni. Cei doi au depus jurământul în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, a preşedinţilor Camerelor Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, a premierului Mihai Tudose şi a vicepremierilor Sevil Shhaideh şi Marcel Ciolacu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici