PNL anunţă sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor. Abrogarea Legii recursului compensatoriu şi OUG 114, pe ordinea de zi

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat, luni, că partidul a obţinut numărul de semnături necesar pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor în perioada 26 august-30 august. Pe ordinea de zi se află abrogarea Legii recursului compensatoriu şi OUG 114.

2366 afișări
Imaginea articolului PNL anunţă sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor. Abrogarea Legii recursului compensatoriu şi OUG 114, pe ordinea de zi

PNL anunţă sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor în perioada 26-30 august

„PNL a obţinut stângerea numărului de semnături, astfel încât în perioada 26 august-30 august să se desfăşoare o sesiune extraordinară în Camera Deputaţilor. Noi am solicitat majorităţii parlamentare organizarea acestei sesiuni şi răspunsul a fost evident nimic sau zero, aşa cum ne-a obişnuit. Ca atare minimum 115 deputaţi până în momentul de faţă au semnat pentru o sesiune extraordinară cu o ordine de zi care să clarifice câteva probleme acute ănaintea sesiunii ordinare care va începe la 1 septemrbie”, a declarat Raluca Turcan, la finalul Biroului Executiv al PNL.

Pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare apar mai multe puncte, printre care abrogarea Legii recursului compensatoriu, dar şi OUG 114 şi OUG 51.

„Ne referim la respingerea unei legi privind amnistia şi graţierea care este îngropată în Comisia juridică, OUG 114 care a generat creşteri de taxe şi tarife pentru populaţie blocând creditarea şi alungând investitorii, OUG 51 legată exact de transportul public pentru persoane şi elevii navetişri şi nu în ultimul rând aprobarea legii de abrogare a legii recursului compensatoriu, lege care a pus în libertate 19.000 de infractori periculoşi care pun în pericol siguranţa românilor”, a adăugat Turcan.

Ea a afirmat că PNLvrea „ ca la începutul sesiunii viitoare să ajungem la un moment zero”.

„Camera Deputaţilor se întruneşte şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor”, prevede regulamentul Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici