PNL Bucureşti cere abrogarea articolului privind interzicerea tichetelor cadou

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că liberalii din Bucureşti au luat o decizie foarte dură de condamnare a măsurii de interzicere a tichetelor cadou, mai ales pentru profesori, şi cer Guvernului să abroge această măsură în şedinţa de miercurea viitoare.

26 afișări
Imaginea articolului PNL Bucureşti cere abrogarea articolului privind interzicerea tichetelor cadou

PNL Bucureşti cere abrogarea articolului privind interzicerea tichetelor cadou (Imagine: Mediafax Foto)

"PNL Bucureşti a luat o decizie foarte dură vizavi de măsura luată de Guvern privind interzicerea emiterii tichetelor cadou pentru bugetari, mai ales pentru profesori, şi cere Executivului să abroge articolulul care interzice autorităţilor locale să emită aceste tichete cadou, în şedinţa de Guvern de miercurea viitoare, şi să se revină la vechiul sistem de tichete pentru bugetari", a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a subliniat că "această măsură încalcă autonomia locală" şi a menţionat că "plata acestor tichete pentru profesori se face din bugetele locale, în măsura în care există excedent bugetar, şi reprezintă o pârghie de îmbunătăţire a statutului social al profesorului".

Preşedintele PNL Bucureşti a explicat că această prevedere a fost introdusă într-o ordonanţă de ugenţă mai complexă, care a propus şi o rectificare a bugetului şi anumite măsuri de disciplină bugetară.

Ludovic Orban a menţionat că majoritatea membrilor din conducerea PNL Bucureşti au propus demiterea secretarului de stat din Ministerul Economiei şi Finanţelor care a iniţiat ordonanţa adoptată de Guvern.

"PNL Bucureşti a fost pe punctul de a cere demiterea secretarului de stat din Ministerul de Finanţe responsabil cu bugetul, Doina Dascălu, care a propus această măsură şi care nu este la prima abatere", a spus Ludovic Orban, menţionând că a reuşit să calmeze spiritele liberalilor din Capitală.

Conducerea PNL i-a solicitat, miercuri, ministrului Finanţelor, Varujan Vosganian, să elaboreze un raport privind impactul pe care îl poate avea asupra bugetului de stat acordarea tichetelor cadou şi să aprobe eliberarea acestora în cazul în care acest impact nu afectează echilibrul bugetar.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, miercuri, că are în vedere încorporarea tichetelelor cadou în drepturile salariale, astfel încât să le folosească angajaţilor atunci când vor să ia un credit.

Guvernul a interzis instituţiilor publice, prin ordonanţă de urgenţă, să mai acorde angajaţilor tichete cadou, un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat până în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Crăciun, ca o recompensă sau motivare suplimentară salariului.

Tichetele cadou reprezintă un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat până în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Crăciun, ca o recompensă sau motivare suplimentară salariului. Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mult de 50 lei.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a justificat decizia Guvernului de a interzice acordarea tichetelor cadou prin necesitatea aplicării unei politici salariale "strânse", corelată cu performanţele economiei, şi a apreciat măsura ca fiind una corectă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici