PNL cere audierea lui Dan Nica în comisiile de specialitate ale Parlamentului

Ludovic Orban a solicitat ca Dan Nica, propus comisar european, să fie audiat în comisiile de specialitate ale Parlamentului României. Preşedintele PNL a precizat că în cazul neîndeplinirii acestei cereri Viorica Dăncilă va răspunde personal.

384 afișări
Imaginea articolului PNL cere audierea lui Dan Nica în comisiile de specialitate ale Parlamentului

PNL cere audierea lui Dan Nica, propus comisar european, în Parlament

„Solicităm, în ceasul al doisprezecelea, premierului să respecte legea, să consulte preşedintele României în procedura de nominalizare a comisarului european, să se prezinte în faţa comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru audierea candidatului, astfel încât România să poată să dea un candidat care să aibă şanse să treacă de Parlament şi care să poată să gireze acest portofoliu important al transporturilor, care a fost repartizat României”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Parlament.

Liderul liberalilor a adăugat că Viorica Dăncilă va răspunde personal, dacă va refuza acest lucru, şi dacă România va pierde portofoliul transporturi.

„În cazul în care acest lucru nu va fi îndeplinit de Viorica Dăncilă, va răspunde personal pentru gravele prejudicii pe care le va înregistra România la nivel european, pentru posibila pierdere a portofoliului de transporturi şi pentru toate efectele negative ale candidaţilor profund nepotriviţi pe care i-a desemnat în mod ilegal pentru poziţia de comisar european”, a conchis Orban.

Şi deputatul USR Iulian Bulai a cerut, miercuri, în plen, ca propunerea de comisar european să fie audiată în comisiile Parlamentului României. Solicitarea nu a fost supusă la vot, Florin Iordache susţinând că legea nu specifică dacă audierea în ţară trebuie făcută înaintea celei din PE.

Florin Iordache i-a răspuns lui Iulian Bulai, precizând că legea nu specifică dacă audierea din Parlamentul României trebuie făcută înainte de audierea din Comisiile PE.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat, marţi, după şedinţa Comitetului Executiv, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcţia de comisar european, iar dacă se cere, social democraţii au şi o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare cãtre preşedintele PE.

Taguri:
orban,
comisar,
audiere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici