PNL cere demisia ministrului Apărării pentru afirmaţiile privind rachetele balistice de la Deveselu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, i-a cerut, miercuri, ministrului Apărării, Mihai Fifor, să demisioneze pentru afirmaţiile privind rachetele balistice la Deveselu, apreciind că „prostia guvernului Dăncilă devine deja periculoasă, riscă să ne bage în război”.

1159 afișări
Imaginea articolului PNL cere demisia ministrului Apărării pentru afirmaţiile privind rachetele balistice de la Deveselu

PNL cere demisia ministrului Apărării pentru afirmaţiile privind rachetele balistice la Deveselu

„Mihai Fifor, ministrul Apărării, afirmă că avem rachete <balistice> la Deveselu. Prostia guvernului Dăncilă devine deja periculoasă, riscă să ne bage în război. Demisia!”, a scris pe Facebook purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Ministrul Apărării a declarat marţi seara la Antena 3 că la baza de la Deveselu sunt ”rachete balistice”.

„Cum ar putea fi vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice? Cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu, populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permanenţa militarilor americani pe teritorul românesc? Cum ar putea Federaţia Rusă să fie încântată că România îşi dezvoltă capabilităţile navale?" a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Miercuri dimineaţă, Mihai Fifor a revenit asupra afirmaţiilor, susţinând că „a fost în cel mai rău caz o eroare de interpretare”.

„Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la Deveselu avem rachete balistie. Aseară am spus că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem avem rachete. E puţin probabil că eu să nu ştiu ce adăpostim la Deveselu, să nu ştiu că acolo sunt rachetele interceptoare şi în ce mod funcţionează scutul de la Deveselu. A fost doar o greşeală de înţelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aş putea vreodată afirmă că la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat Mihai Fifor, la Digi24.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici