PNL cere demisiile lui Grindeanu, Iordache şi Dragnea. Turcan: Guvernul Grindeanu a săvârşit la ceas de seară o mârşăvie

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan,a declarat luni că premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Justiţiei trebuie să demisioneze, la fel şi Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor, afirmând că ar fi sfidător să avem "făcături" de dezbatere în Parlament.

1540 afișări
Imaginea articolului PNL cere demisiile lui Grindeanu, Iordache şi Dragnea. Turcan: Guvernul Grindeanu a săvârşit la ceas de seară o mârşăvie

PNL le cere lui Grindeanu, Iordache şi Dragnea să demisioneze; Turcan: Guvernul Grindeanu a săvârşit la ceas de seară o mârşăvie

"Guvernul Grindeanu a săvârşit la ceas de seară o mârşăvie care a dus automat la albirea dosarului şefului său de partid Liviu Dragnea. Această ticăloşie pe care a săvârşit-o Grindeanu a nemulţumit o Românie întreagă, a uimit o lume întreagă şi a asfidat orice regulă de bun simţ şi decenţă. Am văzut că domnul Grindeanu a dat înapoi, a abrogat ordonanţa, dar nu a spus nici un cuvânt despre asumarea greşelii. Acelaşi domn Grindeanu aborgă o ordonanţă pentru că a greşit, pentru că s-a comportant incorect faţă de miile de români care respectă legea şi vor un tratament egal în faţa legii", a declarat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan.

PNL consideră că premierul Sorin Grindeanu trebuie să îşi dea demisia , la fel şi Florin Iordache şi "să nu mai emită nicio pretenţie de consultare şi de dialog pe o ordonanţă pe care a executat-o strict în beneficiul lui Liviu Dragnea", a spus Turcan.

Liberalii cer şi demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor.

"În acelaşi timp, în Parlamentul României, domnul Dragnea este în continuare jupân şi o lume întreagă aşteaptă ca acest jupân să demonstreze că a înţeles ceva din ceea ce se întâmplă. Din nefericire, domnul Dragnea demonstrează prin fiecare apariţie, cuvânt, că nu a înţeles nimic din ceea ce aşteaptă şi solicită românii", a spus Turcan.

Turcan susţine că nu există nici cel mai mic angajament că majoritatea parlamentară va urmări respectul faţpă de lege, instituţii puternice, susţinerea justiţiei, lupta împotriva corupţie.

"Aceste garanţii ar trebui să le dea domnului Dragnea (…) Aşadar este firească demisia domnului Dragnea (de la preşedinţia Camerei Deputaţilor.n.r.)", a spus liderul interimar al PNL.

Întrebată dacă PNL este pregătit să vină la guvernare, Turcan a susţinut că ar fi lipsit de realism şi onestitate ca un partid de 20% să pretindă să vină la guvernare.

"PSD – ALDE au majoritate (…) Dacă această majoritate se va schimba atunci PNL va vorbi despre preluarea guvernării", a spus preşedintele interimar al PNL.

Cât priveşte consultările propuse de Grindeanu, Turcan a susţinut că premieurl nu înţelege ce aşteaptă oamenii.

"Să îşi dea demisia domnia sa şi domnul Iordache şi putem discuta în Parlament. Ar fi un demers corect să punem în acord Codul penal şi Codul de procedură penală cu deciziile CCR, însă, alte făcături de dezbateri purtate de domnul Iordache ar fi sfidăror să avem. Parlamentul trebuie respectat (…)", a spus Turcan.

Raluca Turcan a purtat în conferinţa de presă o banderolă albă pe care scria "Demisia", acelaşi însemn este purtat de mai mulţi liberali la Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici