PNL: Cererea de reexaminare a Legii pensiilor, gest formal, nu participăm la BP al Camerei

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, a declarat, luni, că cererea de reexaminare a Legii pensiilor reprezintă un gest formal, de imagine, întrucât parlamentarii nu vor putea discuta legea în ansamblu, el precizând că liberalii nu vor participal la BP al Camerei, când se va discuta această temă.

25 afișări
Imaginea articolului PNL: Cererea de reexaminare a Legii pensiilor, gest formal, nu participăm la BP al Camerei

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Am reconfirmat decizia cu privire la strategia grupului parlamentar de la Cameră: nu vom participa la şedinţele de Birou Permanent şi nici la cele de plen conduse de Roberta Anastase - inclusiv când se va pune problema cererii de reexaminare - până la demisia Robertei Anastase", a spsu Voicu.

El a arătat că cererea de reexaminare este un gest formal şi de imagine al preşedintelui, având în vedere că această cerere nu rezovă nici problemele de fond din cuprinsul legii, referitoare la punctul de pensie şi la pensionarii militari, nici chestiunea de procedură, legată de acuzaţiile de fraudă a votului.

Voicu a spus că cererea de reexaminare va fi discutată doar pe acel articol invocat de preşedinte, referitor la reducerea vârstei de pensionare la femei, şi că nu se va vota din nou întreaga lege.

"Corpul legii, adoptat prin fraudă, va rămâne în continuare un document, în opinia noastră, fără bază legală", a spus Voicu.

Preşedintele Traian Băsescu discută, luni, la Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi grupurilor parlamentare de la putere pe teme de actualitate cum ar fi Legile pensiilor, educaţiei, accelerării proceselor, dar şi despre bugetul pe 2011.

Reexaminarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice, solicitată de către preşedintele Traian Băsescu, se poate întinde pe o lungă perioadă dacă partidele politice nu decid să încheie acest subiect rapid. Accelerarea procesului se poate face dacă toate partidele hotărăsc să încheie rapid subiectul. În caz contrar, tergiversarea sau grăbirea procedurii depind de modul în care se vor mobiliza opoziţia şi puterea.

Activitatea Camerei Deputaţilor este marcată de blocajul generat de boicotul parlamentarilor PSD şi PNL, care nu mai participă la întrunirile Biroului Permanent în semn de protest faţă de modul în care a fost adoptată Legea pensiilor, dar şi de absenţa deputaţilor de la lucrările comisiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici