PNL: Decizia CC privind referendumul din 2012 e cel puţin bazată pe informaţii insuficiente

Rezultatele recensământului confirmă faptul că decizia CC privind referendumul pentru demiterea preşedintelui a fost "cel puţin" bazată pe informaţii insuficiente, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu.

103 afișări
Imaginea articolului PNL: Decizia CC privind referendumul din 2012 e cel puţin bazată pe informaţii insuficiente

PNL: Decizia CC privind referendumul din 2012 e cel puţin bazată pe informaţii insuficiente (Imagine: Mediafax Foto)

"Cifrele arată că s-a întrunit cvorumul necesar. Precizez că recensământul se referă la datele din noiembrie 2011, deci cu atât mai mult era valabil la data referendumului", a spus acesta într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că, din punct de vedere juridic, "nu se poate da înapoi decizia, însă aspectul politic rămâne", Voicu arătând că nu doar numărul foarte mare de persoane care au votat pentru demitere este unul de menţionat, dar şi informaţiile cu privire şi la întrunirea cvorumului.

Întrebat dacă aceste ultime rezultate de la recensământ ar face posibilă organizarea în această toamnă a referendumului pentru revizuirea Constituţiei, el a răspuns că sunt mai multe posibilităţi care au fost evocate privind referendumul pentru modificarea Constituţiei şi că decizia va fi luată în USL, pe baza tuturor informaţiilor.

"În acest moment, cea mai plauzibilă dintre ele pare aceea a desfăşurării referendumului în acelaşi timp cu alegerile prezidenţiale", a menţionat Mihai Voicu, el adăugând că o altă variantă este cea a unui referendum întins pe mai multe zile şi recalcularea cvorumului de prezenţă pe baza noilor cifre.

"În acest moment, Autoritatea Electorală Permanentă este în plin proces de alcătuire a registrului electoral, ceea ce va da în foarte scurt timp o oglindă exactă a numărului de persoane cu drept de vot", a declarat Voicu, care a mai spus că nu în mod automat toate persoanele în vârstă de peste 18 ani sunt cu drept de vot.

Datele recensământului relevă că la referendumul din iulie anul trecut, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, a fost atins cvorumul de participare de peste 50%, a declarat joi premierul Ponta, cerând miniştrilor de Interne şi Administraţie să adapteze întreaga legislaţie la această realitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici