PNL: Decizia Parchetului în cazul Anastase, de natură a genera îndoieli privind independenţa justiţiei

PNL consideră că decizia Parchetului de pe lângă ICCJ, care a dispus neînceperea urmăririi penale împotriva Robertei Anastase şi a lui Sever Voinescu în cazul legat de votul la Legea pensiilor, este "de natură a genera serioase îndoieli" cu privire la independenţa justiţiei.

653 afișări
Imaginea articolului PNL: Decizia Parchetului în cazul Anastase, de natură a genera îndoieli privind independenţa justiţiei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Decizia Parchetului este de natură a genera serioase îndoieli cu privire la independenţa şi corectitudinea justiţiei. Constatăm că, deşi întreaga Românie a putut vedea imagini în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, asistată de secretarul Camerei, Sever Voinescu, a numărat 170 de voturi când în sală se aflau doar 80 de deputaţi, acestea nu au contat", se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL.

Potrivit liberalilor, în acest context, o asemenea decizie "riscă să afecteze grav nu numai credibilitatea justiţiei, ci şi încrederea opiniei publice în capacitatea instituţiilor de a aplica în mod corect şi echitabil legea, în faţa căreia toţi cetăţenii trebuie să fie egali, indiferent de funcţia pe care o ocupă la un moment dat".

"Prezentăm acest punct de vedere în virtutea dreptului fundamental la liberă exprimare, pe fondul preocupării cu privire la funcţionarea statului de drept şi a separaţiei puterilor în România de astăzi", se mai arată în comunicatul Departamentului de Analiză Politică şi Comunicare al PNL.

Parchetul instanţei supreme a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi secretarul Camerei Sever Voinescu, apreciind că nu a fost comisă o faptă prevăzută de legea penală sub aspectul lipsei cvorumului la şedinţa pe Legea pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici