PNL, despre atacurile lui Tăriceanu: A pierdut complet controlul propriilor nervi

PNL susţine, printr-o declaraţie a purtătorului de cuvânt Ionuţ Stroe, că preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a pierdut controlul propriilor nervi, liberalii întrebându-se dacă nu cumva acesta a devenit "un vajnic luptător" anti-Justiţie pentru că tot mai mulţi apropiaţi sunt anchetaţi.

616 afișări
Imaginea articolului PNL, despre atacurile lui Tăriceanu: A pierdut complet controlul propriilor nervi

PNL, despre atacurile lui Tăriceanu: A pierdut complet controlul propriilor nervi (Imagine: Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

"Partidul Naţional Liberal nu intenţionează să răspundă alegaţiilor lansate de Călin Popescu-Tăriceanu la adresa co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu şi a liberalilor, ci doar se întreabă, evident retoric, ce se întâmplă cu politicianul/ omul Tăriceanu şi, mai ales, de ce a pierdut complet controlul propriilor nervi (...) Domnule Tăriceanu, ne întrebăm de ce aţi coborât nivelul discursului politic atât de jos (..) Observăm că de mai bine de un an de zile v-aţi erijat într-un vajnic luptător împotriva actului de Justiţie şi ne întrebăm dacă furia cu care blamaţi acţiunile din Justiţie nu au legătură cumva cu faptul că tot mai mulţi dintre partenerii dumneavoastră sunt vizaţi de anchete penale", se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Purtătorul de cuvânt al partidului mai spune că Tăriceanu a preluat discursul lui Victor Ponta şi a lui Traian Băsescu, un politician care şi-a construit cariera pe un "limbaj nedemn".

"Nu putem să nu facem legătura între schimbarea de atitudine a dumneavoastră şi coalizarea politică cu Victor Ponta. Aţi început să reacţionaţi visceral în tandem cu acesta. Vă reamintim însă că, spre deosebire de Victor Ponta, dumneavoastră încă mai deţineţi o poziţie importantă în ierarhia statului român, iar o asemenea conduită se reflectă asupra instituţiei pe care o conduceţi", a precizat purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe.

Şi deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a calificat, luni, atacurile lui Călin Popescu Tăriceanu la adresa Alinei Gorghiu drept "suburbane", comentând că un om cândva "lucid şi cu simţul ridicolului" a ajuns "trompeta lui Dorin Cocoş, Micky Şpagă şi Sile Cămătaru".

"Observ că, din păcate, Călin Popescu Tăriceanu, cândva un om lucid şi cu simţul ridicolui, a ajuns să formeze cu Cristiana Anghel un cuplu tip Alexandru Arşinel-Stela Popescu în materie de drepturile vesele ale omului pentru infractori. Şeful Senatului a ajuns trompeta lui Cocoş, Micky Şpagă şi Sile Cămătaru. Cineva ar trebui să îi spună lui Tăriceanu că apărarea libertăţii infractorilor nu e liberalism", a declarat deputatul PNL, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Raeţchi a mai spus că în loc să se ocupe de atacuri suburbane la adresa adversarilor politici, Tăriceanu ar trebui să consulte Constituţia care nu spune că şeful Senatului trebuie să fie "principalul avocat al infractorilor".

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a acuzat PNL de lipsă de reacţie în privinţa interceptărilor, afirmând că Alina Gorghiu "pe tot felul de fleacuri că este foarte activă, ca o ţaţă în piaţă", dar pe acest subiect nu are niciun punct de vedere.

Tăriceanu a mai spus că ministrul Justiţiei Raluca Prună ar trebui demisă, în condiţiile în care OUG privind interceptările ar fi contrară Legii fundamentale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici