PNL, după revocarea controlului judiciar în cazul Kovesi: Decizia dovedeşte că secţia specială a săvârşit un vădit abuz

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a afirmat că decizia instanţei în cazul Laurei Codruţa Kovesi arată că secţia specială de anchetare a magistraţilor a comis un abuz prin controlul judiciar pe care îl impusese foste şefe a DNA.

741 afișări
Imaginea articolului PNL, după revocarea controlului judiciar în cazul Kovesi: Decizia dovedeşte că secţia specială a săvârşit un vădit abuz

PNL, după revocarea controlului judiciar în cazul Kovesi: Decizia dovedeşte că secţia specială a săvârşit un vădit abuz

„Am luat act de decizia instanţei de judecată în cazul Laurei Codruţa Kovesi, care a revocat măsura controlului judiciar în cazul acesteia impusă de procurorii Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor. Practic, judecătorii confirmă suspiciunile potrivit cărora măsurile luate împotriva Laurei Codruţa Kovesi au reprezentat un abuz, fiind total nejustificate în raport cu cercetările efectuate. Totodată, acest fapt arată că activitatea Secţiei Speciale de anchetare a magistraţilor, instituţie a cărei înfiinţare a fost criticată de experţii europeni, este concentrată să intimideze la comandă politică magistraţii în înfăptuirea actului de justiţie”, a declarat Ionel Dancă, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că nu a fost o coincidenţă faptul că Guvernul PSD-ALDE şi europarlamentarii puterii, în tandem cu procurorii Secţiei speciale au încercat să împiedice ca un român so ocupe funcţia de procuror-şef european

„De altfel, acţiunile Secţiei Speciale s-au suprapus într-un mod deloc întâmplător cu etapele pentru desemnarea viitorului procuror-şef european, poziţie pe care un cetăţean român are cele mai mari şanse de a o ocupa. Nu a fost o coincidenţă nici faptul că Guvernul PSD-ALDE şi europarlamentarii PSD-ALDE, în tandem cu procurorii Secţiei Speciale, au făcut tot posibilul ca un român să nu ocupe o poziţie de mare prestigiu la nivel european. În acest sens, Partidul Naţional Liberal va continua demersurile pentru a obţine, împreună cu Partidul Popular European, nominalizarea finală a Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European”, a conchis liberalul.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri seară, admiterea contestaţiei depuse de Laura Codruţa Kovesi şi a hotărât ridicarea măsurii controlului judiciar dispus de Secţia de anchetă a magistraţilor în cazul fostei şefe DNA, în dosarul aducerii în ţară a lui Nicolae Popa.

Decizia judecătorilor este definitivă.

Fostului procuror-şef DNA i-au fost deschise două dosare de către procurorii acestei structuri, cel referitor la aducerea în ţară a lui Nicolae Popa şi cel privindu-i pe procurorii DNA Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici