PNL face apel la Cioloş să asigure finanţarea indemnizaţiilor pentru mame, după promulgarea legii

Liberalii i-au adresat, luni, un apel premierului Dacian Cioloş pentru a asigura finanţarea indemnizaţiilor pentru mame, astfel încât legea promulgată de preşedintele Klasu Iohannis să fie aplicată începând cu 1 iulie.

1302 afișări
Imaginea articolului PNL face apel la Cioloş să asigure finanţarea indemnizaţiilor pentru mame, după promulgarea legii

PNL face apel la Cioloş să asigure finanţarea indemnizaţiilor pentru mame, după promulgarea legii

"Partidul Naţional Liberal salută promulgarea Legii privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului şi apreciază totodată consideraţiile preşedintelui Klaus Iohannis asupra importanţei actului normativ. Solicităm, şi pe această cale, aplicarea legii menţionate începând cu data de 1 iulie, prevăzută în cuprinsul său, în forma în care a fost adoptată de Parlament, astfel încât mamele să beneficieze de majorarea indemnizaţiilor din acest an", se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Liberalii fac apel la premierul Dacian Cioloş să întreprindă demersurile pentru a asigura finanţarea acestor măsuri de o "importanţă capitală pentru situaţia demografică a României", considerând total inoportună o eventuală prorogare a actului normativ.

"Ne exprimăm speranţa ca Guvernul să integreze această măsură într-o strategie concretă de politici de creştere demografică, care trebuie să devină un obiectiv naţional", se mai arată în comunicatul PNL.

Şeful statului a anunţat luni că a semnat decretul de promulgare a legii privind indemnizaţia de creştere a copilului. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că îl încurajează pe noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, să găsească soluţii pentru aplicarea cât mai rapidă a legii privind indemnizaţiile pentru mame.

"Vă încurajez să găsiţi în guvern cele mai bune soluţii pentru a aplica cât se poate de repeede această lege. (...) Eu vă rog să nu trataţi această chestiune în mod contabil. Este o lege proactivă, din zona politicilor demografice care cu siguranţă este foarte importantă pentru România", a spus Iohannis, la ceremonia de depunere a jurământului de către Pîslaru.

Legea a fost criticată de guvern pe motiv că nu există surse de finanţare pentru majorarea indemnizaţiilor pentru mame, iar premierul Dacian Cioloş a sugerat că ar putea recurge la suspendarea aplicării legii, dacă nu vor fi identificate sursele de finanţare la rectificarea bugetară.

"Dacă găsim surse financiare ne-o asumăm (legea privind indemnizaţiile mamelor-n.r.) noi ca Guvern, dar o să vedem la rectificare. Până atunci, dacă nu o să găsim finanţare, nu o aplicăm", a spus Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici