PNL Iaşi a depus la BEJ lista cu candidaţi pentru alegerile parlamentare

Filiala PNL Iaşi a depus, duminică, la Biroul Electoral Judeţean, lista cu cei 17 candidaţi ai partidului pentru alegerile parlamentare, printre aceştia figurând ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian, fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei şi liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu.

89 afișări
Imaginea articolului PNL Iaşi a depus la BEJ lista cu candidaţi pentru alegerile parlamentare

PNL Iaşi a depus la BEJ lista cu candidaţi pentru alegerile parlamentare (Imagine: Mediafax Foto)

La depunerea listelor PNL au fost prezenţi majoritatea candidaţilor, printre absenţi numărându-se Cristian Adomniţei, care se află la Suceviţa, unde sâmbătă noapte a avut nunta.

La Senat, pe listele PNL se regăsesc Varujan Vosganian, în prezent senator de Iaşi, senatorul Radu Terinte, fost lider al PC Iaşi, care în urmă cu două săptămâni a trecut la liberali, Marin Burlea (directorul Spitalului de Copii din Iaşi) şi Mihnea Hurmuzache (director al Autorităţii de Sănătate Publică din Iaşi).

Pe listele PNL pentru Camera Deputaţilor figurează, printre alţii, actualul şef al PNL Iaşi, Relu Fenechiu şi deputaţii Traian Dobre şi Cristian Adomniţei, cei trei candidând în colegii din judeţ, unde la alegerile locale, liberalii au avut rezultate superioare celor obţinute în municipiul Iaşi.

Tot la Camera Deputaţilor, din partea liberalilor candidează Lucian Simirad, fiul şefului CJ Iaşi, Constantin Simirad, membru PSD, dar şi Constantin Fătu, lider al PNŢCD Iaşi până săptămâna trecută.

Tot la deputaţi s-au înscris în cursă Camelia Gavrilă (şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean), Vasile Gaboran (şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Iaşi) şi avocatul Neculai Volovăţ.

După ce a ieşit din sediul Biroului Electoral Judeţean, liderul PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu a declarat presei că, liberalii vor duce o campanie pozitivă la nivelul judeţului în care vor fi evitate atacurile la adresa adversarilor.

"În aceşti patru ani, am demonstrat că parlamentarii liberali ieşeni au scos Iaşul din anonimat, l-au făcut puternic. Noi continuăm ce am început. Vom face o campanie curată fără să aruncăm cu noroi în contracandidaţi. Sondajele noastre arată că avem aproape 40 la sută în judeţ. Sperăm ca acest procent să se regăsească şi la alegeri, în voturile pe care le vom obţine", a spus Relu Fenechiu.

Judeţul Iaşi numără 17 parlamentari, din care 5 sunt senatori, iar 12 deputaţi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici