PNL Iaşi se dezice de Mihai Chirica, în pofida apropierii edilului de preşedintele Iohannis

Liberalii ieşeni au adoptat în Biroul Politic Local o rezoluţie cu cinci puncte privind relaţia PNL Iaşi cu Mihai Chirica. Liberalii infirmă zvonurile privind o apropiere a primarului Iaşului faţă de PNL Iaşi şi spun că vor avea propriul candidat la Primărie.

1597 afișări
Imaginea articolului PNL Iaşi se dezice de Mihai Chirica, în pofida apropierii edilului de preşedintele Iohannis

PNL Iaşi se dezice de Mihai Chirica, în pofida apropierilor de preşedintele Iohannis

Biroul Politic Local al PNL Iaşi a adoptat o rezoluţie privind relaţia liberalilor cu Mihai Chirica.

Chiar dacă edilul Iaşului a anunţat că îl va susţine pe Klaus Iohannis în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, relaţia dintre PNL Iaşi şi Mihai Chirica nu se va schimba, suştin liberalii.

„Declaraţiile primarului Mihai Chirica cu privire la susţinerea candidatului PNL la Preşedinţia României, domnul Klaus Iohannis, nu schimbă cu nimic raportarea noastră faţă de corupţia şi incompetenţa care caracterizează administraţia locală pe care domnul primar o reprezintă", se arată în rezoluţia liberalilor ieşeni.

De asemenea, liberalii susţin că sunt singurii care, în timpul mandatului lui Chirica, s-au opus „derapajelor” acestuia: „PNL Iaşi este singura forţă politică locală care, în toţi aceşti ani de mandat ai actualului primar provenit din rândurile PSD, s-a opus derapajelor grave ale acestuia şi a refuzat, prin consilierii locali, să voteze proiectele păguboase pentru oraş. În toţi aceştia ani, am propus proiecte concrete pentru marile probleme ale oraşului, ignorate de către primarul Chirica şi majoritatea PSD-ALDE care îl susţine în CL".

Cât despre zvonurile potrivit cărora între Mihai Chirica şi filiala ieşeană a PNL ar exista o relaţie, liberalii susţin că sunt ştiri false.

„Dezavuăm ştirile false lansate de către primarul Iaşului, domnul Mihai Chirica, privind aproprierea sa de PNL Iaşi şi considerăm profund jignitoare o asemenea ipoteză", se arată în documentul adoptat în Biroul Local.

În ultimele puncte al rezoluţiei este specificat faptul că PNL Iaşi va avea propriul candidat la primăria Iaşi.

„Rămânem consecvenţi proiectului de schimbare din fruntea Primăriei Iaşi a domnului Mihai Chirica şi a tuturor celor care, timp de 30 de ani, alături de el, au căpuşat bugetul oraşului şi au construit o reţea de corupţie care ţine oraşul în stagnare. Rămânem consecvenţi hotărârii de a oferi oraşului nostru, începând cu iunie 2020, o conducere liberală a Primăriei Iaşi, care să aducă marile investiţii în infrastructură, transport public, sănătate, mediu, educaţie şi regenerarea urbană a cartierelor uitate de către d-l Mihai Chirica", spun liberalii.

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul oraşului Iaşi, Mihai Chirica, şi preşedintele Klaus Iohannis au discutat despre lipsa unei autostrăzi care să lege Moldova de Ardeal, în cadrul unei întrevederi avute imediat după sosirea şefului statului la Iaşi. Chirica a spus că rămâne independent, dar nu exclude nicio opţiune politcă.

Taguri:
pnl iaşi,
chirica,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici