PNL îi cere lui Dăncilă să nu mai facă propunere de comisar UE fără să se consulte cu Iohannis şi cu Parlamentul

Liderul PNL Ludovic Orban i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să nu mai facă nicio propunere pentru funcţia de comisar european fără a se consulta mai întâi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu Parlamentul.

257 afișări
Imaginea articolului PNL îi cere lui Dăncilă să nu mai facă propunere de comisar UE fără să se consulte cu Iohannis şi cu Parlamentul

Orban îi cere lui Dăncilă să nu mai facă propunere de comisar UE fără să se consulte cu Iohannis

„Propunerea Guvernului condus de Viorica Vasilica Dăncilă pentru funcţia de comisar european în persoana Rovanei Plumb a făcut România de ruşine în Europa. În ciuda repetatelor solicitări din partea noastră de a retrage candidatura total nepotrivită a Rovanei Plumb, Viorica Dăncilă s-a încăpăţânat să susţină o fidelă executantă a ordinelor de partid promovată de Liviu Dragnea în cea mai importantă funcţie destinată României la nivel european”, a afirmat Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

„Votul de astăzi (joi - n.r.) al Comisiei juridice din Parlamentul European reprezintă un dezastru pentru actualul Guvern, care a ignorat toate avertismentele primite din partea partenerilor europeni. Candidatura Rovanei Plumb a fost contestată încă de la început din cauza problemelor de integritate, fiind cea pentru care PSD a blocat ancheta penală printr-un vot politic în Parlament. La aceasta s-au adăugat contradicţiile din declaraţia de avere şi interese, precum şi incapacitatea de a demonstra cheltuirea legală a unor sume de bani declarate ca împrumuturi în campania pentru europarlamentare”, a completat Orban.

Acesta a adăugat că solicită premierului să nu mai nominalizeze alt comisar european fără să aibă consultări cu şeful statului şi cu Legislativul.

„Solicit premierului Dăncilă să nu mai facă nicio altă nominalizare comisar european fără consultarea şi fără acordul Preşedintelui României, precum şi cu respectarea obligaţiilor impuse de Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, respectiv audierea în Parlamentul României a candidatului propus”, a conchis Orban.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european.

Taguri:
orban,
plumb,
comisar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici