PNL îl somează pe Băsescu să promulge legea pensiilor

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că Biroul Politic Central a decis să-l someze pe şeful statului să grăbească procedura de promulgare a legii pensiilor, menţionând că fundamentarea creşterii pensiilor a fost întocmită de ministrul Economiei şi Finanţelor şi de cel al Muncii.

1 afișare
Imaginea articolului PNL îl somează pe Băsescu să promulge legea pensiilor

PNL îl somează pe preşedintele Traian Băsescu să promulge legea pensiilor

„Referitor la legea pensiilor, îl somăm pe preşedintele Traian Băsescu să grăbească procedura de promulgare a legii. Îl avertizăm că este mai bine să semneze proiectul de lege în forma în care este astăzi, pentru că, în cazul în care îl va transmite spre reexaminare Parlamentului, deputaţii şi senatorii PNL sunt pregătiţi să participe la sesiunea extraordinară”, a declarat Orban.

În ceea ce priveşte fundamentarea creşterii pensiilor, liberalul a susţinut că acesta este realizată, dar nu ştie dacă a ajuns la „chiriaşul de la Cotroceni”.

„Îi transmitem să nu mai fie atât de îngrijorat de resursele financiare, pentru că România a cunoscut un proces de creştere economică în perioada Guvernului Tăriceanu”, a conchis vicepreşedintele PNL.

Legea pensiilor, iniţiată de PSD, a fost adoptată în 28 iunie, ultima zi a sesiunii parlamentare, şi a fost depusă pentru promulgare, în 6 iulie.

Conform Constituţiei, şeful statului are la dispoziţie 20 de zile, în care poate promulga legea sau o poate retrimite Parlamentului.

Băsescu a declarat, săptămâna trecută, că Legea pensiilor va fi promulgată, dar atunci când va face acest lucru vrea să aibă convingerea că ea va fi aplicată şi a solicitat Guvernului să prezinte fundamentarea bugetului de asigurări sociale din care se plătesc pensiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici