PNL iniţiază campanie de strângere de semnături pentru demiterea premierului Ponta

PNL va iniţia o campanie de strângere de semnături în toate judeţele ţării, prin filialele partidului, a anuţat, luni, Alina Gorgiu, precizând că liberalii vor cere sprijinul oamenilor pentru demiterea premierului Victor Ponta, care ”refuză să facă un gest de demnitate - să-şi scrie demisia”.

1420 afișări
Imaginea articolului PNL iniţiază campanie de strângere de semnături pentru demiterea premierului Ponta

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa Comisiei de unificare liberalii au decis să înceapă o moţiune populară pentru demiterea lui Victor Ponta.

”Această moţiune populară este al doilea episod după momentul noiembrie 2014, când, prin vot, Victor Ponta a fost trimis acasă. (...) Astăzi, vom iniţia o campanie de strângere de semnături în toate judeţele României, în toate filialele Partidului Naţional Liberal. Vom merge către cetăţeni pentru a le cere sprijinul pentru demiterea unui premier care refuză să facă un gest elementar, un gest de bun simţ şi de demnitate, anume de a-şi scrie demisia. România nu-şi mai permite un prim-ministru urmărit penal, un premier care fuge de justiţie şi care nu are respect faţă de instituţiile statului şi faţă de români. În acest context, menţionez şi rezultatele ultimului sondaj pe care l-am consultat şi care arată că 78% dintre români şi-au pierdut încrederea în actualul guvern”, a spus Gorghiu.

Potrivit acesteia, ”nu există foarte multe prevederi constituţionale care să ajute în acest sens”.

”Dacă ai un prim-ministru lipsit de bun simţ politic care, în ciuda faptului că este urmărit penal, că este lipsit de credibilitate şi de legitimitate, refuză să-şi dea demisia, din păcate nu ai foarte multe soluţii. Avem, desigur, soluţia unei moţiuni de cenzură pe care o vom depune în toamnă. Pe de altă parte, am ajuns la concluzia că situaţia este atât de gravă din orice punct de vedere am analiza-o, încât credem că ar trebui discutat în spaţiul public şi în Parlament foarte serios, în comisia de revizuire a Constituţiei, posibilitatea reintroducerii instituţiei revocării primului ministru. Spun acest lucru cu toată responsabilitatea, amintindu-mi de prevederile constituţionale de până în 2003, când preşedintele României avea la dispoziţie această pârghie. Evident că această formulă va fi discutată. Vom încerca să generăm o dezbatere cât se poate de amplă pentru a vedea în ce măsură are susţinerea populaţiei şi în ce măsură vom creiona o majoritate parlamentară care să susţină acest amendament al Partidului Naţional Liberal”, a adăugat liderul liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici