PNL se va reuni în Congres extraordinar în 5-6-7 martie

Preşedintele PNL, Crin Anotonescu, a declarat, sâmbătă seară, după şedinţa Delegaţiei Permanente, că liberalii se vor reunii în Congres extraordinar în 5-6-7 martie, propunerea sa fiind votată cu 85 de voturi "pentru", 24 "împotrivă" şi 26 de abţineri.

79 afișări
Imaginea articolului PNL se va reuni în Congres extraordinar în 5-6-7 martie

PNL se va reuni în Congres extraordinar în 5-6-7 martie

"PNL va avea un Congres extraordinar în zilele de 5-6-7 martie 2010, la Bucureşti. Această propunere, pe care am făcut-o Biroului Politic Central şi pe care Biroul Politic Central a făcut-o astăzi (sâmbătă, n.r.) Delegaţiei Permanente a fost adoptată exact cu 85 de voturi «pentru», patru «împotrivă» şi 26 de abţineri", a susţinut Crin Antonescu.

El a subliniat că în cele ce urmează se va constitui o Comisie pentru modificarea Statutlui, menţionând că norma de reprezentare va rămâne aceeaşi.

Antonescu a adăugat, în acest context, că potrivit Statutului, va fi un Congres cu 1.400 delegaţi.

"Congresul este extraordionar, pentru că este înainte de termen, în rest procedurile sunt fireşti. În cele ce urmează se va constitui o Comisie, cum se obişnuieşte, pentru Statut şi în luna următoare fără îndioală că în pregătirea acestui congres vom avea întâlniri cu toţi membrii partidului vom comunica cu toţi cei care sunt votanţi, susţinători sau interesaţi de programul, opţiunea şi identitatea PNL, cu documente politice care vor face substanţa acestui congres. Norma de reprezentare este cea statutară, e vorba de un congres cu circa 1.400 de delegaţi, 200 de delegaţi de drept ai Delegaţiei Permanente, şi circa 1.200 de delegaţii din organizaţii", a spus Antonescu.

El a apreciat că nu au fost discutate deocamdată propunerile de modificare a Statutului, precizând că a fost o discuţie doar despre convocarea Congresului. Preşedintele PNL a menţionat că în perioada următoare Comisia de Statut va discuta "diversele propuneri, ca de obicei".

Întrebat dacă la Congres va fi o concurenţă pe funcţii sau moţiuni, Antonescu a spus că nu a fost conturată o astfel de opţiune în această privinţă. "Vom vedea. Cum partidul cred că are de făcut opţiuni majore de natură politică, strategică, nu este exclusă nici varianta moţiunilor, vom vedea în zilele următoare", a spus liberalul.

Congresul PNL va avea loc la Palatul Parlamentului, iar preşedintele Comisiei pentru Statut va fi preşedintele de oanoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici