PNL sector 1 nu-l vrea pe Olteanu candidat la Parlament

Preşedintele PNL sectorul 1, liberalul Vlad Moisescu, a confirmat, marţi, pentru MEDIAFAX, faptul că filiala a respins candidatura liberalului Bogdan Olteanu, precizând că liberalii vor să maximizeze rezultatul pe jumătate din colegiile din sector, mergând pe "falanga Tăriceanu-Orban-Antonescu".

23 afișări
Imaginea articolului PNL sector 1 nu-l vrea pe Olteanu candidat la Parlament

PNL sector 1 nu-l vrea pe Olteanu candidat la Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

Moisescu a susţinut că motivele care stau la baza acestei decizii sunt faptul că Bogdan Olteanu nu a depus o cerere în acest sens, dar şi faptul că de patru ani de zile preşedintele Camerei Deputaţilor nu a mai frecventat şedinţele PNL sector 1.

"Păi, trecând pe lângă faptul că nici măcar nu a depus o cerere în privinţa asta, ne-a anunţat prin presă că el vrea să candideze. (...) Acum patru ani şi-a luat post de deputat, practic, prin faptul că i l-am dat eu pe al meu şi apoi nu l-am mai văzut patru ani de zile la organizaţie", a afirmat Moisescu, explicând o motivele pentru care Olteanu nu se regăseşte pe lista candidaţilor pe care organizaţia PNL sector 1 o va propune Delegaţiei Permanente din 29 iulie spre validare.

Întrebat dacă Bogdan Olteanu i-a dat explicaţii referitoare la refuzul său de a se prezenta la şedinţele PNL sector 1, liberalul a spus că preşedintele Camerei s-a supărat pe liberalii din sectorul 1 pentru că l-au votat pe Ludovic Orban la Congresul din 2006 pentru funcţia de vicepreşedinte pe comunicare, şi nu pe el.

"S-a supărat la Congres că nu l-am votat. Că n-a ieşit ce n-a ieşit şi că noi de ce nu l-am votat. Nu l-am votat pentu că l-am votat pe Orban. Asta-i viaţa!", a spus liderul liberalilor din sectorul 1.

Vlad Moisescu a mai spus că lista candidaţilor PNL pentru colegiile din sectorul 1 este deschisă de preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, care va candida pentru un nou mandat de deputat, Ludovic Orban şi Daniel Budurescu (consilierul primarului PNL din sectorul 1, Andrei Chiliman), tot pentru mandate de deputaţi, şi Crin Antonescu pentru un mandat de senator.

"Ideea este falanga celor doi deputaţi şi un senator: Tăriceanu-Orban-Antonescu, cu care încercăm să maximizăm rezultatul pentru cele două colegii de deputat şi unul de senator, deci cum ar veni pe jumătate de sector", a spus Moisescu.

El a explicat că Antonescu se află pe lista sectorului 1, deşi exista şi varianta ca acesta să candideze în sectorul 6.

"Da. Crin e la noi. Discuţia era între noi şi sectorul 6, dar nu ştiu dacă Antonescu a anunţat încă. El voia să candideze la sectorul 6 la Senat", a mai spus Moisescu, adăugând că numele celui de-al doilea candidat din partea PNL pentru un mandat de senator în sectorul 1 va fi cel mai probabil al unei personalităţi din societatea civilă.

Liderul PNL sector 1 a informat că pe lista filialei pe care o conduce vor figura patru candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi doi senatori, cel de-al patrulea candidat pentru Cameră şi al doilea pentru Senat urmând să fie stabiliţi până lunea viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici