PNL şi-a desemnat candidaţii la europarlamentare: Crin Antonescu nu mai apare în primii zece propuşi/ Apariţie surprinzătoare în lista nominalizaţilor

Primarul din Alba-Iulia Mircea Hava ar putea deschide lista la europarlamentare a PNL, pe loc eligibil fiind şi actualul europarlamentar Adina Vălean, în timp ce soţul acesteia, Crin Antonescu, nu se regăseşte printre candidaţii eligibili au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

14555 afișări
Imaginea articolului PNL şi-a desemnat candidaţii la europarlamentare: Crin Antonescu nu mai apare în primii zece propuşi/ Apariţie surprinzătoare în lista nominalizaţilor

Mircea Hava, posibil cap de listă al PNL la europarlamentare. Crin Antonescu, fără loc eligibil

Liberalii mizează pe obţinerea 10 locuri de eurodeputaţi la alegerile care vor avea loc pe 26 mai, însemnând un scor al PNL între 25 şi 30%. Configuraţia listei partidului condus de Ludovic Orban ar fi următoarea: Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă şi Dan Motreanu, potrivit surselor citate.

Deşi fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care şi-au depus candidatura pentru competiţia internă la europarlamentare, acesta pare a nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

Liderului liberal Ludovic Orban îi revine exclusiv alegerea persoanei care va deschide lista PNL la europarlamentare, nefiind necesar ca acea persoană să fie membru de partid sau să îşi fi depus dosarul de candidatură pentru alegerile în PE.

În acest context, sursele menţionate au precizat, pentru MEDIAFAX, că o posibilitate ar fi ca Rareş Bogdan să deschidă lista la europarlamentare, în condiţiile în care în sondajul intern al PNL acesta a avut o cotă de popularitate pozitivă de aproape 40%.

PNL va avea, luni, o şedinţă a Biroului Executiv, urmată de una Biroului Politic Naţional în care candidaţii la europarlamentarii vor veni să ăşi prezinte programul. O decizie de validare a listei va fi luată de ambele foruri statutare ale partidului, potrivit surselor citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici