PNL şi ALDE au încheiat protocolul de fuziune / Ciţu: „PNL şi-a asumat de la bun început rolul de partid integrator al Dreptei"

PNL şi ALDE au încheiat protocolul de fuziune, documentul fiind semnat de liderii celor două fomaţiuni politice Florin Cîţu şi Daniel Olteanu.

1959 afișări
Imaginea articolului PNL şi ALDE au încheiat protocolul de fuziune / Ciţu: „PNL şi-a asumat de la bun început rolul de partid integrator al Dreptei"

PNL şi ALDE au încheiat protocolul de fuziune / Ciţu: „PNL şi-a asumat de la bun început rolul de partid integrator al Dreptei"

Florin Cîţu, preşedintele PNL, şi Daniel Olteanu, preşedintele ALDE, au semnat protocolul de fuziune dintre cele două partide.

„PNL şi-a asumat de la bun început rolul de partid integrator al Dreptei. Acesta este şi motivul pentru care am demarat dialogul politic cu ALDE. Viziunile celor două partide s-au armonizat pe parcursul discuţiilor, am stabilit obiectivele comune şi am definitivat un parcurs procedural. Fuziunea dintre PNL şi ALDE are în vedere stabilizarea post-criză şi dezvoltarea României, prin punerea în aplicare a măsurilor liberale pe care le aşteaptă românii, în primul rând în domeniul economic. Perioada extrem de dificilă pe care o traversează societatea românească după criza coronavirus şi în condiţiile războiului din Ucraina, obligă la colaborare toate forţele politice responsabile din România”, a declarat preşedintele PNL, Florin Cîţu, la semnarea protocolului de fuziune.

ALDE anunţă că are peste o mie de aleşi locali care se vor alătura echipelor PNL.

„Ne-am întors în PNL, iar asta înseamnă nu doar o armonizare a structurilor din teritoriu, acolo unde cei peste 1.000 aleşi locali pe care îi avem vor lucra pentru comunităţile lor, umăr la umăr cu colegii din PNL, ci mai ales o soluţie pe termen lung pentru România. Ţinem foarte mult să punem în aplicare acele măsuri şi teme care configurează o viziune liberală, corectă şi coezivă, de dezvoltare a ţării, fără a lăsa în urmă nicio comunitate, oricât de îndepărtată ar fi de Capitală sau de marile oraşe”, a spus preşedintele ALDE, Daniel Olteanu.

Înţelegerea prevede că în structurile de conducere ale PNL vor fi cooptaţi, la nivel central şi local, reprezentanţi ai ALDE. Noile conduceri vor fi validate în Comisia pentru Fuziune, care administrează întregul proces.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici