PNL solicită sesiune extraordinară a Parlamentului în perioada 26-30 august

PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in perioada 26-30 august pentru clarificarea statutului unor proiecte legislative discutate în ultima perioadă, printre care abrogarea recursului compensatoriu şi desfiinţarea secţiei speciale de investigare a magistraţilor.

103 afișări
Imaginea articolului PNL solicită sesiune extraordinară a Parlamentului în perioada 26-30 august

PNL solicită sesiune extraordinară a Parlamentului în perioada 26-30 august

"PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in perioada 26-30 August. În contextul actual, este imperativ ca până la începerea sesiunii ordinare să fie clarificat statutul unor proiecte aflate în Parlamentul României, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxică PSD-ALDE", a transmis, luni, la Parlament, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Liberalii solicită introducerea pe ordinea de zi a următoarelor proiecte, în concordanţă cu regulamentul Camerei Deputaţilor şi a Constituţiei:

"- Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr alarmant de 19000 de infractori au ieşit din închisorile României. Mulţi dintre aceştia au recidivat deja şi s-au întors în spatele gratiilor. Şi mai mulţi însă sunt în continuare în libertate şi reprezintă un pericol real pentru cetăţeni.
- Desfiinţarea secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Această secţie este doar un mijloc politic prin care actuala coaliţie de guvernare încearcă să politizeze şi să subjuge justiţia, afectatând astfel independenţa actului de justiţie
- Abrogarea Ordonanţei 51/2019 care scoate transportul rutier interjudeţean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanţă a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt şi trebuie să rămână în continuare servicii publice
- Respingerea OUG 114 - Ordonanţa lăcomiei PSD- ADLE care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populaţia, care a blocat creditarea şi a sărăcit investitorii;
- Respingerea Legii privind amnistia şi graţierea, ascunsa la Comisia Juridică şi care poate oricând sa lovească din nou, in favoarea infractorilor", conform deputatului liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici