PNL Vaslui contestă numirea unui candidat impus de la centru fără acceptul organizaţiei judeţene

PNL Vaslui contestă nominalizarea unui candidat la alegerile parlamentare din decembrie, impus de la centru pe unul dintre cele trei colegii care au revenit liberalilor în judeţul Vaslui, în cadrul USL, după ce numirea acestuia a fost făcută fără acceptul organizaţiei judeţene.

285 afișări
Imaginea articolului PNL Vaslui contestă numirea unui candidat impus de la centru fără acceptul organizaţiei judeţene

PNL Vaslui contestă numirea unui candidat impus de la centru fără acceptul organizaţiei judeţene (Imagine: Mediafax Foto)

Stabilirea candidaţilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie a stârnit nemulţumiri în rândul liberalilor vasluieni odată cu nominalizarea actualului deputat PNL Dan Bordeianu pentru o nouă candidatură pe Colegiul Vaslui-Rural.

Conducerea PNL Vaslui consideră nejustificată candidatura lui Bordeianu, în condiţiile în care acesta nu a primit acordul colegilor liberali din judeţul Vaslui, aşa cum prevede statutul partidului.

"Eu, în calitate de preşedinte, am prezentat astăzi (n.r.-vineri) la Bucureşti decizia delegaţiei permanente a PNL Vaslui conform căreia Dan Bordeianu nu are susţinerea organizaţiei locale. În consecinţă, organizaţia nu poate să-şi asume candidatura acestuia, fiind în totalitatea răspunderea celor de la centru", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PNL, Florin Ciurariu.

De loc din municipiul Huşi, deputatul Dan Bordeianu se află la finele primului mandat de parlamentar, după ce, în 2008, a fost ales tot pe Colegiul Vaslui-Rural, cu 1.920 de voturi.

Practic, Bordeianu a ieşit deputat de pe poziţia a treia în colegiu, în urma redistribuirii, cu mai puţin de o treime din numărul de voturi ale candidatului de pe primul loc, Irinel Stativă (PSD).

În ceea ce priveşte celelalte două candidaturi ale PNL în judeţul Vaslui pentru alegerile din 9 decembrie, acestea revin profesorului Florin Ciurariu, pe colegiul de deputaţi Negreşti, şi medicului Nelu Tataru, pe colegiul de senat Huşi-Murgeni. Acesta din urmă a luat locul senatorului Cristian David, care, după două mandate de parlamentar în judeţul Vaslui, a luat decizia să candideze tot pentru Senat pe diaspora Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici