PNŢCD l-a suspendat din partid pentru un an pe Radu Sârbu

Liderii ţărănişti l-au suspendat din partid pe Radu Sârbu, pentru o perioadă de un an, pentru a evita situaţiile în care adversarii politici vor ataca PNŢCD folosindu-se de acuzaţiile care îi sunt aduse fostului preşedinte al FPS.

122 afișări
Imaginea articolului PNŢCD l-a suspendat din partid pentru un an pe Radu Sârbu

PNŢCD l-a suspendat din partid pentru un an pe Radu Sârbu (Imagine:Mediafax Foto)

"BNC a luat decizia astăzi (luni - n.r.) să-l suspende pe Radu Sârbu pentru un an de zile, pentru a-şi clarifica situaţia şi pentru a nu atrage partidul în niciun fel de atac", a anunţat preşedintele PNŢCD, Marian Miluţ.

El a ţinut să adauge că, astfel, îi dă posibilitatea lui Radu Sârbu să se apere.

"Prin această decizie demontăm o anumită situaţie care s-ar dori repetată şi-i dăm posibilitatea lui Radu Sârbu să se apere şi să justifice faptele pe care le-a comis cât a fost preşedinte al FPS", a mai spus Miluţ.

El a completat că Radu Sârbu nu şi-a asumat niciodată rezultatele slabe pe care filiala Cluj a partidului le-a înregistrat.

"Domnia sa are unele explicaţii mai puţin motivate prin care îşi explică neîmplinirile politice şi nu şi-a asumat niciodată niciun rezultat. Alţii sunt de vină pentru ceea ce se întâmplă la Cluj", a mai precizat Marian Miluţ.

Totodată, deşi a afirmat că între conducerea centrală şi primarul municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, "nu există niciun diferent", Miluţ a ţinut să-i trimită acestuia un avertisment.

"Partidul nostru nu mai are astăzi problemele pe care le-a avut în perioada anilor trecuţi legate de furnizarea energiei electrice, termice, de spaţii, de sedii. Nu, are doar o singură problemă, aceea de identitate, de a se întoarce efectiv la lucrarea politică poe care o are de îndeplinit. Sper că Organizaţia Timiş şi alte organizaţii importante din Ardeal vor înţelege că trebuie să ne concentrăm pe alegerile generale. Conducerea partidului nu mai poate tolera anumite stări de lucruri în cadrul partidului, când anumiţi lideri încearcă să confişte imaginea partitului şi s-o facă monedă de negociere cu alte partide", a afirmat preşedintele ţărăniştilor.

El a mai precizat că, în perspectiva alegerilor parlamentare, ţărăniştii au două posibilităţi. Prima este ca PNŢCD să se prezinte singur în alegeri, iar cea de-a doua este o alianţă cu PNL.

"Dânşii (democrat-liberalii - n.r.) nu au decât varianta de fuziune. PNŢCD nu va fuziona niciodată cu vreun partid din România, decât dacă PNŢCD este partidul care va prelua", a conchis Marian Miluţ.

Fostul preşedinte al PNŢCD Cluj, Radu Sârbu, consideră că motivul pentru care conducerea partidului l-a suspendat este "o aberaţie" şi că decizia luată în absenţa sa este lovită de nulitate.

"Nu sunt învinovăţit de nimic. Este o hotărâre aberantă a Înaltei Curţi, care cere procurorilor să reia cercetarea cu privire la privatizarea Romtelecom. Este un pretext folosit de echipa Miluţ pentru a slăbi opoziţia pe care o are în partid. Totul este o aberaţie", a declarat Radu Sârbu pentru MEDIAFAX.

El consideră hotărârea Biroului Naţional de Conducere al PNŢCD este "lovită de nulitate", deoarece nu a fost invitat la şedinţă.

Sârbu a mai spus că Marian Miluţ, preşedintele PNŢCD, nu vede în el "decât un contracandidat".


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici