PNŢCD - Reforma democratică a eşuat în România, criza societăţii e una de sistem

Candidatul la preşedinţia PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat, sâmbătă, că reforma democratică a eşuat în România, la 20 de ani după aşa-zisa eliberare de comunism, iar criza societăţii româneşti este una de sistem, în toate componentele sale: politic, social, economic şi instituţional.

34 afișări
Imaginea articolului PNŢCD - Reforma democratică a eşuat în România, criza societăţii e una de sistem

Candidatul la preşedinţia PNŢCD, Aurelian Pavelescu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"România este ţara cu penultimul PIB pe cap de locuitor din UE, cu valori ale câştigurilor medii din salarii şi pensii aflate la sub o treime din media europeană, cu cei mai puţini salariaţi raportaţi la cifra populaţiei active, cu cel mai mare procent de asistaţi social", a menţionat Pavelescu, la Congresul extraordinar al formaţiunii, cu ocazia prezentării Moţiunii "PNŢCD - Continuitate şi demnitate".

El a subliniat că, pe de altă parte, valorile democratice şi morale, idealurile lui decembrie 1989, sunt compromise: poporul nu are încredere în partide, în Parlament şi puterea judecătorească, iar guvernele şi sistemul public sunt prizoniere ale clientelei politice.

"Întreaga responsabilitate pentru acest adevărat dezastru o poartă regimul politic post-comunist, manifestat sub forma majorităţii partidelor, care în loc să respecte voinţa cetăţenilor a inaugurat un stat mafiocratic, fondat pe minciună şi furt, apărat de un sistem de legi care nu exprimă democraţia reală", a mai spus candidatul la funcţia de preşedinte al PNŢCD.

Potrivit afirmaţiilor sale, PNŢCD consideră că şansa României este ca partidele politice, indiferent de doctrina pe care o afirmă, să se purifice moral şi să contribuie la instaurarea democraţiei reale.

Pavelescu a adăugat că, PNŢCD, ca partid istoric, înfăptuitor al unităţii statale, îşi revendică dreptul de a solicita îndepărtarea din toate partidele politice a reţelelor clientelare.

La lucrările Congresului Extraordinar al PNŢCD a fost prezent şi patronul OTV Dan Diaconescu care a transmis celor prezenţi un mesaj de salut din partea Partidului Poporului, despre care a precizat că încă nu a fost înfiinţat, fiind în prezent "în ilegalitate", aşa cum a fost odată şi PNŢCD.

Diaconescu a spus că vorbeşte în calitate de deţinut politic, aşa cum au fost mulţi dintre cei prezenţi la Congresul PNŢCD. El şi-a declarat speranţa că se va pune capăt arestărilor politice în România, el remarcând, pe de altă parte, că din ce în ce mai mulţi români se simt ca într-o închisoare.

El i-a mulţumit lui Aurelian Pavelescu că încearcă să schimbe ce mai poate fi schimbat în România şi să salveze ţara "de la un mare dezastru".

Delegaţii la Congresul Extraordinar au ţinut, sâmbătă, la solicitarea lui Aurelian Pavelescu, un moment de reculegere, în memoria celor care au murit în închisoare şi care au suferit pentru libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici