Pocora: PSD se pregăteşte de opoziţie. Codul fiscal face parte dintr-o platformă electorală

Deputatul PNL, Cristina Pocora, a declarat joi că PSD s-ar pregăti de Opoziţie, construind o ”platformă electorală” din care face parte inclusiv proiectul de Cod fiscal, pe care premierul Victor Ponta nu doreşte în mod serios să-l promoveze, ci doar să-l folosească drept ”culegere de bune intenţii”.

754 afișări
Imaginea articolului Pocora: PSD se pregăteşte de opoziţie. Codul fiscal face parte dintr-o platformă electorală

Cristina Pocora (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

”PSD se pregăteşte de Opoziţie. Toate acţiunile Guvernului şi ale PSD din ultima perioadă demonstrează clar acest plan. Dacă în anul 2014 PSD şi Victor Ponta au fost în campanii electorale pentru alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, în 2015 intră în campania pentru alegerile din 2016 cu gestionarea atentă a trecerii în Opoziţie de la guvernare. Astăzi, Victor Ponta se comportă ca un şofer de autobuz cu cauciucurile spate, cu rezervorul gol, cu direcţia stricată şi fără frâne, care însă vinde bilete şi îi asigură pe călători că îi va duce cu siguranţă, cu bine şi repede la destinaţie”, a susţinut deputatul.

”Îşi construiesc o platformă cu care să poată spune, atunci când nu vor mai fi la guvernare, ce bine au guvernat ei, ce lucruri bune au dorit să facă pentru oameni, dar au fost schimbaţi. Parcă mi-l şi imaginez pe Victor Ponta cu lacrimi în ochi spunând acest lucru. Aici se încadrează bineînţeles acest proiect de Cod fiscal, această platformă electorală pe care au lansat-o în această perioadă cei de la PSD”, a mai spus Pocora.

Deputatul PNL a fost întrebat cum poate face PSD o platformă electorală de opoziţie pe marginea Codului fiscal, în condiţiile în care documentul prevede măsuri eminamente liberale.

”Ceea ce ne-a prezentat domnul Ponta şi cei din PSD este un material făcut copy-paste în multe capitole din programele PNL. Dincolo de asta, nu au demonstrat nicio secundă că sunt serioşi pe calea aceasta a scăderii taxelor, a implementării unor astfel de măsuri. Sunt de dorit, toată lumea îşi doreşte scăderea taxelor, toată lumea îşi doreşte aceste măsuri. Guvernul Ponta este acum în funcţiune, în tot acest timp putea să demareze lucruri din acel Cod fiscal. De asemenea, în momentul de faţă are majoritatea în Parlament care îi permite să adopte acest Cod fiscal. Dar faptul că îl vedem pe Victor Ponta mai mult vorbind decât făcând lucruri concrete în ceea ce priveşte acest proiect ne face să fim convinşi că va folosi această culegere de bune intenţii doar pentru campanie. Dacă era serios în acest demers, l-ar fi pus în aplicare”, a răspuns Pocora.

Ea a susţinut că ”demagogia şi duplicitatea” PSD s-ar fi demonstrat în cazul votului pentru ridicarea imunităţii Elenei Udrea, în cazul căruia parlamentarii PSD fie nu au participat la vot, fie nu au votat ”la vedere”, ori unii parlamentari au votat împotrivă.

Deputatul PNL a afirmat că Ponta are o ”abordare oficială de televizor, de suprafaţă, falsă şi mincinoasă”, declarându-se pentru ridicarea imunităţii parlamentarilor atunci când e solicitată de procurori, dar absentând de la toate voturile care au vizat-o pe Elena Udrea.

”Nu l-am văzut pe Victor Ponta, marele luptător pentru independenţa justiţiei, la niciunul dintre cele opt voturi pentru începerea urmăririi penale sau pentru arestarea sau reţinerea doamnei Elena Udrea”, a susţinut Pocora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici